Politiet er fremdeles på plass etter at en person er omkommet etter å ha blitt påkjørt i Kongens gate i Steinkjer natt til søndag. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB

Politiet har rutinemessig opplyst PST om mannen i 30-årene som natt til søndag kjørte ned og drepte en mann i 20-årene i Steinkjer, melder NRK Trøndelag.

Det var litt etter klokken 2 i natt at den nå pågrepne mannen kjørte inn i en folkemengde som befant seg på et fortau i Kongens gate og alvorlig skadet en mann som siden døde, mens to andre ble lettere skadet.

Ifølge vitner som lokalavisen Steinkjer24 har snakket med, skjedde påkjørselen utenfor en kebabrestaurant, skriver Aftenposten.

Mannen bak døds-påkjørselen, som er innlagt på sykehus under bevoktning, var beruset, er ennå ikke avhørt, og er inntil videre kun siktet for uaktsom kjøring.

Det vil gjennomføres avhør av siktede senere i dag.

Siktedes forsvarer, Anne Marstrander-Berg, sier til NRK at mannen er fortvilet.

– Han har fått lest opp siktelsen nå nettopp, og er både fortvilet og vet ikke hva han skal si, sier Marstrander-Berg om sin klient.

De snakket noe sammen før siktelsen ble opplest. Marstrander-Berg mener mannen ikke har så stor forståelse for hva som har skjedd.

– Han skal fremstilles for undersøkelse hos lege før avhøret, sier forsvareren.

Politi på stedet sier at påkjørselen fremstår som villet, og det er innført nasjonal bevæpning.

– Motivet for handlingen er foreløpig ukjent, og situasjonen fremstår uavklart. Vi har derfor besluttet å innføre midlertidig nasjonal bevæpning, frem til vi har et tydeligere bilde av situasjonen, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.