Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

En mann er siktet for drap etter at en utenlandsk mann ble funnet død i Steinkjer natt til søndag. Siktede erkjenner ikke straffskyld og har blitt løslatt.

Hendelsen skjedde på en privatadresse på Fergeland øst for Steinkjer sentrum. Den avdøde var bosatt i kommunen.

– Omstendighetene rundt dødsfallet gjør at politiet etterforsker saken som drap, men politiets etterforskning er helt i startfasen. Vi etterforsker flere mulige hypoteser, sier politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe i Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Løslatt

Den siktede mannen ble avhørt i Trondheim søndag ettermiddag. Etter avhøret ble han løslatt siden påtalemyndigheten mente at vilkårene for fortsatt pågripelse og varetektsfengsling ikke er oppfylt.

– Etterforskningen er ikke avsluttet, men opplysningene som har fremkommet hittil, har imidlertid svekket mistanken om at noe straffbart har skjedd, sier politiadvokat Moe.

Erkjenner ikke straffskyld

Mannens forsvarer, advokat Rolf Christensen, sier at siktede ikke erkjenner straffskyld for drap eller noen handling som kan ha forårsaket offerets død.

– Det er veldig tidlig i etterforskningen, men det er på det rene at offeret og siktede er gode bekjente og at siktede har forklart tilstedeværelse på det jeg oppfatter skal være et åsted, sier Christensen til VG.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.