To menn, en i 20-årene og en i 40-årene, ble pågrepet og siktet for voldtekt av en kvinne på åpen gate i Oslo natt til 18. mai. Begge er løslatt selv om siktelsen opprettholdes. Det var ingen relasjon mellom offeret og gjerningsmennene.

De knytter seg til stedet, men innrømmer ingen straffskyld.

Politiadvokat Henrik Rådal bekrefter dette til TV 2 mandag, og en av de siktedes forsvarere, advokat Brit Kjelleberg, sier at hennes klient ble løslatt søndag kveld.

Den andre siktede blir løslatt innen kort tid, men begge er fortsatt siktet.

Politiadvokat Rådal sier at mistanken mot mennene ikke er svekket, men at de mener det ikke foreligger noen bevisforspillelsesfare.

– De har knyttet seg til stedet, men ingen av de siktede erkjenner straffskyld, sier Rådal.

De to siktede ble pågrepet på ulike tidspunkt. Søndag ble de avhørt. Det skal ikke være noen relasjon mellom fornærmede og de to siktede.

Det strider mot folks rettsbevissthet at to siktet for voldtekt løslates før saken er utredet. De to får sjansen til å koordinere forklaringer eventuelt flykte til utlandet.

De knytter seg til stedet, dvs innrømmer at de var i Dronningens gate på det aktuelle tidspunkt, og politiet sier «mistanken mot dem ikke er svekket». Likevel blir de løslatt.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.