Salten tingrett har besluttet å fengsle fire menn som er siktet for gruppevoldtekt i Vesterålen sist helg. De siktede er fengslet for fire uker med brev- og besøksforbud, den første uken i isolasjon.

De fire er siktet for medvirkning til grov voldtekt, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Nordland politidistrikt til Vesterålen Online.

– Voldtekten anses grov fordi det særlig er lagt vekt på at den er begått av flere i fellesskap, sier hun.

«Voldtekt begått av flere i fellesskap» omtales gjerne som gruppevoldtekt.

Alle fire begjærte seg løslatt, og ingen erkjente straffskyld, ifølge politiadvokaten. Både de siktede og fornærmede er oppgitt å være i 20-årene.

Får bistand

Politiet på Sortland får bistand fra flere politikontorer i Nordland politidistrikt i etterforskningen av voldtekten, som skal ha skjedd på Kleiva på Sortland i Vesterålen natt til søndag.

Politiet utførte søndag åstedsundersøkelser i og rundt et busskur i Kleiva i Sortland kommune, men holdt seg taus om årsaken helt til onsdag, da de gikk ut med at fire menn var pågrepet og siktet.

Fire menn siktet for voldtekt: Politiet nekter å oppgi statsborgerskap

Saken krever så mye ressurser at etterforskningsledelsen på Sortland har bedt om hjelp, melder politiet selv torsdag ettermiddag.

– Etterforskningen i saken pågår for fullt, og med så mange tiltalte er det en stor og krevende jobb. På grunn av sakens karakter og antall tiltalte, får etterforskningsledelsen på Sortland bistand av etterforskningsressurser fra flere lokasjoner i Nordland politidistrikt, sier politistasjonssjef Bjørn Følstad Larsen.

Alle fire avhørt

Påtalemyndigheten ba om fire ukers varetekt for hver av de fire, begrunnet i fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun til Bladet Vesterålen.

Politiet hadde torsdag morgen avhørt alle de fire siktede, opplyser Skagtun.

– Min klient stilte seg helt uforstående til det siktelsen lyder på, nemlig at det skal ha vært en voldtektsepisode. Min klient sier at han ikke har hatt noe med det å gjøre i det hele tatt, sa advokat Tor Haug til VG onsdag.

De øvrige forsvares av advokatene Hanne Skare, Rune Nielsen og Svein Skipnes.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.