En av de fire afghanerne som er siktet for gruppevoldtekt ved et busskur i Vesterålen, løslates fra varetekt i morgen, torsdag.

Det bekrefter politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun overfor Document.

De fire ble fengslet 3. november, siktet for gruppevoldtekt eller medvirkning til gruppevoldtekt. Overgrepet skal ha skjedd natt til søndag 30. oktober. Politiet ville ha samtlige fengslet for fire uker, men Salten og Lofoten tingrett bestemte at den ene siktede kun skulle fengsles for to uker.

Etter hva Document erfarer, fikk han kortere fengsling på grunn av at han i politiavhør og i retten har kommet med visse innrømmelser.

24-åringen, som selv oppgir på sin Facebook-side at han bor på Sortland, blir dermed satt på frifot i morgen innen klokken 16, som er tidspunktet da fengslingsperioden går ut.

Politiet aksepterer løslatelse

Politiet i Nordland har ikke funnet grunn til å be om forlenget varetektsfengsling for 24-åringen, skriver politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun i en e-post onsdag ettermiddag.

– Den siktede blir dermed løslatt i morgen. De øvrige siktede sitter fortsatt i varetekt i påvente av politiets etterforskning, og det vurderes fortløpende hvorvidt det gjenstår etterforskningsskritt som begrunner videre fengsling. Politiet ønsker ikke å gå inn på øvrige detaljer i etterforskningen, men kan bekrefte at de siktede er og vil bli avhørt ytterligere.

Fire menn siktet for voldtekt: Politiet nekter å oppgi statsborgerskap

Alle de siktede, som er mellom 23 og 24 år gamle, nekter straffskyld.

Fengslingen for de tre som fikk fire uker i varetekt, går ut 1. desember.

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.