Politiadvokat Linda Marie Robbestad ved Drammen politistasjon nektet for at politiet hadde mottatt en anmeldelse i saken – to dager etter at politiet hadde fremstilt en av de siktede for fengsling.

To menn er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne i Mjøndalen i Buskerud. Fem dager etter at voldtekten var anmeldt benektet politiet i Drammen overfor Document å ha mottatt noen anmeldelse.

Document mottok tips om en gruppevoldtekt i Mjøndalen et par dager etter 15. september, datoen den skal ha skjedd. Tipset var troverdig. Det inneholdt flere detaljer, som hvor og når voldtekten skal ha skjedd, at den var anmeldt, samt at fornærmede hadde fått oppnevnt bistandsadvokat.

Politiadvokaten: – Ingen anmeldelse mottatt

En av de siktede østafrikanerne ble fremstilt for fengsling i Drammen tingrett 18. september, fremgår det av fengslingskjennelsen.

20. september ringte vi Drammen politistasjon og snakket med politiadvokat Linda Marie Robbestad. Hun avviste blankt at det var anmeldt en slik sak som vi beskrev. Vi opplyste om dato og sted, at det var snakk om en voldtekt begått av to personer, innomhus på en fest, at den var anmeldt og at det var oppnevnt bistandsadvokat.

Robbestads svar var krystallklart: Politiet hadde ikke mottatt noen slik anmeldelse.

Jeg ga tydelig uttrykk for forundring over at politiet ikke kjente til saken, men kunne ikke annet enn å si til politiadvokaten at jeg nok måtte sjekke en gang til med min kilde.

Aktor i fengslingsmøtet: politiadvokat Robbestad

Politiadvokat Robbestad benektet altså kjennskap til saken to dager etter at den ene av de siktede ble fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett.

Aktor i fengslingsmøtet: Linda Marie Robbestad.

Opplysningene om fengslingsmøtet fikk ikke Document før flere uker senere. 22. oktober snakker jeg med politiadvokat Janne Østvang Skille ved seksjon for seksuelle overgrep og barnevold ved Drammen politistasjon. Hun ber meg sende en skriftlig henvendelse med de opplysningene jeg har. Jeg sender umiddelbart en epost.

Kort etter får jeg svar – fra Skilles kollega Robbestad:

Hei,

Jeg har fått videresendt denne henvendelsen.

Kan du før jeg gir deg en tilbakemelding opplyse til meg om du har en ansvarlig redaktør og følger vær varsom plakaten?

Det virker som om politiadvokaten nå faktisk har noe å fortelle. Jeg svarer:

Ansvarlig redaktør for Document er Hans Rustad. Han er er medlem av Norsk Redaktørforening.

Som det står i kolofonen på document.no: «Document.no arbeider etter Vær Varsom-plakatens og Redaktør-plakatens prinsipper.»

Tiden går og svar uteblir, så jeg ringer Robbestad.

– Hva er det du lurer på?

– Det jeg hele tiden har spurt om: Har dere, eller har dere ikke, mottatt anmeldelse i saken?

Robbestad bekrefter nå at anmeldelse er mottatt og at saken er under etterforskning.

– Hvorfor nektet du for dette da jeg ringte deg uken etter anmeldelsen?

– Det stemmer ikke.

– Du nektet da jeg spurte deg sist.

– Nei, det gjorde jeg ikke.

Jeg kommenterer at det er ytterst merkelig at hun nå nekter på dette, men går videre med mine spørsmål om anmeldelsen og fengslingen. Robbestad reagerer ikke hørbart på at jeg gir uttrykk for forundring.

To østafrikanere siktet

Document skrev i går at to menn er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne i Mjøndalen i Buskerud. Document erfarer at det er snakk om en gruppevoldtekt, men dette har politiet foreløpig ikke bekreftet.

En av mennene ble fremstilt for varetektsfengsling 18. september, siktet for voldtekt eller medvirkning til voldtekt. Han ble fengslet for to uker i full isolasjon, men ble løslatt etter fem dager.

21. september pågrep politiet den andre siktede. Begge er avhørt, men ingen av dem erkjenner straffskyld etter siktelsen på voldtekt eller medvirkning til voldtekt. Document har flere kilder på at de siktede er fra et bestemt land i Øst-Afrika, men dette er ikke bekreftet av politiet, som kun opplyser at de siktede er utenlandske statsborgere.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!