Nytt

Politihuset i Oslo. Oslopolitiet har etterforsket kulturtoppen i nærmere to år.

En mann i 40-årene som har hatt lederstillinger i ulike deler av mediebransjen og kulturlivet, er siktet for å ha voldtatt en rekke kvinner.

Det bekrefter politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt overfor VG.

– Vi er i en aktiv fase av etterforskningen, og det skal gjennomføres flere avhør, sier Strand, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere av hensyn til etterforskningen.

Ifølge VGs opplysninger har politiet etterforsket Oslo-mannen i all stillhet i nærmere to år. Etterforskningen har så langt avdekket flere fornærmede kvinner, som alle har fått oppnevnt bistandsadvokat.

Dagbladet omtaler siktede som en «kjent utelivsprofil», og skriver at han er siktet for flere nachspiel-voldtekter som skal ha skjedd i hans egen leilighet.

Flertallet av de fornærmede kvinnene er i 20-årene, ifølge Dagbladet:

Siktede beskrives som en ledende skikkelse og autoritetsfigur i miljøet de fornærmede kvinnene vanket i. Dagbladet vet også at anklagene mot mannen skal ha vært et samtaleemne i miljøet han tilhører.

Etter det Dagbladet kjenner til, strekker enkelte av sakene seg flere år tilbake i tid. Den første anmeldelsen tilknyttet saken skal ha kommet i 2015.

Mannen i 40-årene har ikke blitt fremstilt for varetektsfengsling i løpet av etterforskningen. Politiet ser alle sakene mot mannen i sammenheng, og de håper å kunne ferdigstille etterforskningen før nyttår, skriver VG.

– Av hensyn til den pågående etterforskningen er det ikke mulig å kommentere detaljer i anklagene nå. Han er tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart og tar anklagene svært tungt, sier kulturtoppens forsvarer, advokat Elisabeth Myhre, til VG.

Advokat Anne Kristine Bohinen er oppnevnt som bistandsadvokat:

– Jeg håper at etterforskningen snart er ferdig, for det har tatt veldig lang tid, sier Bohinen.

Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Advokat Thomas Benestad er også oppnevnt som bistandsadvokat, men vil ikke kommentere saken.

 

VG: Kulturtopp siktet for flere voldtekter