TV2 meldte torsdag om en jente i en Narvesen-kiosk i Oslo som ble voldtatt og ranet på jobb. Videobilder gjorde at politiet hadde gode signalement av det som viste seg å være en 16-åring og en 17-åring.

16-åringen er siktet for voldtekten og 17-åringen for medvirkning til ran.

Voldtekten skjedde søndag for en uke siden. Den var grov.

Etter det VG får opplyst var tenåringsjenta alene på jobb i kiosken da hun ble truet med kniv mot halsen. Etter hendelsen jobbet kriminalteknikere med å sikre spor på åstedet. Det var også videoovervåkning i kiosken, slik at politiet fikk bilder av gjerningsmennene.

På toppen av det hele begikk de to en ny voldtekst onsdag sist uke, altså tre dager etter den første.

De to er også siktet for en annen voldtekt i Oslo, som skal ha skjedd natt til onsdag. Til tross for deres unge alder vil begge bli fremstilt for fengsling i Oslo tingrett i ettermiddag.

Politiet har jaktet på de to hele helgen. De ble observert utenfor Glassmagasinet onsdag og politiet fikk pågrepet dem.

Den yngste av de to siktede er folkeregistrert som innvandret fra Tanzania. Den andre fra Afghanistan. Begge er bosatt i Oslo-området og barnevernet er til stede på fengslingsmøtet.

Det er snakk om to grove forbrytelser på kort tid. VG nevner deres bakgrunn, helt til sist. Dagbladet gjøre det ikke. Men har med et par andre detaljer:

De to unge mennene dømt en gang hver tidligere i år. 17-åringen for innbrudd, 16-åringen for kjøp av seksuelle tjenester.

Det er nokså gjennomskuelig at mediene har problemer med å kalle ting ved deres rette navn når ungdommer med utenlandsk bakgrunn er involvert. Effekten av det kan være det motsatte av hva pressen håper.

Det er på tide å revurdere Vær-Varsom-plakaten på dette punkt.

Narvesen

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/krim/16-aaring-siktet-for-voldtekt-under-kioskran/a/23572141/

http://www.dagbladet.no/2015/12/03/nyheter/innenriks/voldtekt/42226777/