Nytt

Mjøndalen i Nedre Eiker.

To menn er siktet for å ha voldtatt en ung kvinne i Mjøndalen i Buskerud. Voldtekten skal være begått i fellesskap, og det er følgelig snakk om en gruppevoldtekt.

Voldtekten skal ha skjedd 15. september. Den ene av de siktede ble fremstilt for varetektsfengsling 18. september og fengslet for to uker i full isolasjon, men ble løslatt etter fem dager.

21. september pågrep politiet den andre siktede. Begge er avhørt, men ingen av dem har erkjent straffskyld etter siktelsen på voldtekt eller medvirkning til voldtekt.

La seg for å hvile

15. september skal kvinnen ha vært på en fest og utpå kvelden lagt seg for å hvile i et annet rom i huset. De to mennene skal ha kommet seg inn på rommet og voldtatt henne mens mange av de andre festdeltagerne var ute for å røyke. Etterpå skal de ha forsvunnet fra stedet uten at de øvrige festdeltagerne merket at de dro.

Kvinnen tok umiddelbart etter kontakt med politiet, som mottok anmeldelsen like før klokken 23 samme kveld, opplyser politiet i Drammen. Hun oppsøkte også overgrepsmottaket ved legevakten i Drammen.

– Stor belastning

– Saken er en stor belastning for min klient. Det er viktig at hun nå blir tatt godt vare på, sier kvinnens bistandsadvokat Sjak Haaheim til Document.

Haaheim er opptatt av at saken ikke drar ut i tid:

– I og med at det er snakk om unge mennesker vil det være en fordel med rask etterforskning og avgjørelse i påtalespørsmålet. Vi ser i andre saker at politiet bruker mye ressurser på å omorganisere seg og mindre tid på å drive etterforskning. Politiet må bestemme seg om de skal være spesialister på omorganisering eller være politi og drive med etterforskning.

De to siktedes advokater, Martin Smith og Anders Gren, er lite snakkesalige. De vil ikke engang kommentere hvordan deres klienter stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

– Min klient vil ha minst mulig oppmerksomhet om saken, sier Smith.

Ikke norske statsborgere

– Begge de to siktede i denne saken har utenlandsk statsborgerskap, bekrefter politiadvokat Linda Marie Robbestad per epost til Document.

Hvilket statsborgerskap de har vil ikke politiadvokaten svare på:

– Av hensyn til å unngå identifisering av siktede i lokalmiljøet, dette også sett opp mot deres unge alder, ønsker jeg ikke kommentere på hvilket statsborgerskap de har utover dette.

Document erfarer fra flere kilder at begge siktede er fra Øst-Afrika.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også