Etterforskningen av gruppevoldtekten på Kleiva i Sortland kommune er stort sett ferdig, opplyser politiet på Sortland.

Voldtekten skal ha skjedd natt til søndag 30. oktober i fjor. 3. november ble fire unge menn fengslet, siktet for gruppevoldtekt. Nå tre måneder etter er saken fremdeles i etterforskningssporet, men så godt som ferdig etterforsket, opplyser politiadvokat Elaine Pettersen Skagtun til Document.

– Vi har gjort store undersøkelser frem til nå, og det som står igjen er i hovedsak å vente på DNA-analysene. Det som gjenstår når vi mottar resultatene er å se hva vi får ut av dem, og om de krever oppfølging.

– Så etterforskningen er stort sett ferdig?

– Ja, med mindre det kommer frem noe fra prøvene som er til analyse, eller at vi får nye opplysninger. Men slik det ser ut nå er det i hovedsak å vente på analysene.

Det drøyer trolig enda et par måneder før politiet mottar analyseresultatene, sier Skagtun.

– Materialet ble sendt i en tidlig fase av etterforskningen, men dette tar tid.

Tausheten ligger som et vått ullteppe over voldtekten i Vesterålen

Det har ikke vært gjennomført ytterligere avhør, sier politiadvokaten, som bekrefter at det ikke er noen endring i status for de fire som ble siktet i november.

De siktede, som er 23-24 år, ble alle satt fri fra varetekt i november. En av dem 17. november, de øvrige tre noen dager senere.

Den siktede som ble løslatt først ble bare fengslet for to uker. Document har tidligere erfart at han fikk kortere fengsling på grunn av at han i politiavhør og i retten har kommet med visse innrømmelser.

Nordland politidistrikt opplyste tidlig at de siktede «har tilhørighet i Nordland». Politiet nektet å oppgi deres statsborgerskap, men Document kunne senere avsløre at samtlige har afghansk bakgrunn.

Justiskomiteens leder Per-Willy Amundsen (Frp) reagerte skarpt på det han oppfattet som direkte desinformasjon.

Mehl om voldtekten i Vesterålen: – Åpen og tydelig kommunikasjon er svært viktig

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.