Politiet i Nordland har henlagt saken hvor fire menn ble siktet for grov voldtekt i et busskur på Kleiva natt til 30. oktober i fjor.

Saken fikk stor oppmerksomhet, ettersom politiet uttalte at de siktede «har tilhørighet i Nordland». Men Document avslørte at alle de siktede var innvandrere fra Afghanistan.

Dette ble oppfattet som ren desinformasjon av justiskomiteens leder Per-Willy Amundsen.

– Nordland politidistrikt desinformerer når de påstår at innvandrerne som er siktet for gruppevoldtekt i Vesterålen, er nordlendinger. De de villeder offentligheten ved å spre desinformasjon. Jeg aksepterer det ikke lenger, det må bli slutt på dette! sa justiskomiteens leder til Document i november 2022.

Mehl om voldtekten i Vesterålen: – Åpen og tydelig kommunikasjon er svært viktig

Nå blir altså hele voldtektssaken henlagt, skriver NTB.

Det er gjort omfattende etterforskning i saken, herunder avhør av de involverte, vitner og tekniske undersøkelser, skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

Etter en samlet gjennomgang av etterforskningen, har de kommet til at det ikke er bevismessig grunnlag for å gå videre med saken.

Politiet skriver at de ikke gå nærmere inn på resultatet av de gjennomførte etterforskningsskritt av hensyn til de involverte.

De fire mennene var siktet for overgrep mot en kvinne i 20-årene i et busskur på Kleiva i Vesterålen mellom klokken 2 og 3 natt til søndag 30. oktober. Kvinnen anmeldte saken senere samme dag. Politiet har tidligere opplyst at det ikke er noen relasjon mellom kvinnen og de siktede mennene.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.