En 45-årig mann fra Oslo ble i dag fengslet, siktet for flere voldtekter av en 13-årig jente. Voldtektene skal ha pågått over en lengre periode, mener politiet.

Det er tette relasjoner og familiebånd mellom de involverte, heter det i fengslingskjennelsen.

Mannen, som har et typisk norsk navn, ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett i ettermiddag. Han ble fengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll, med henvisning til bevisforspillelsesfare.

Politiet har i dag ikke oversikt over alle lagringssteder og skytjenester som siktede benytter, og hvor det kan befinne seg bevis som enkelt kan forspilles dersom siktede løslates. Sakens alvor og den lange straffen siktede risikerer ved en eventuell domfellelse, gir siktede motivasjon til å forspille bevis dersom han gis mulighet til dette.

Siktede har tatt betenkningstid på om kjennelsen skal ankes, opplyser hans forsvarer advokat Annette Barlinn til Document.

Mannen nekter straffskyld, men er innstilt på å forklare seg for politiet.

Politiet ble varslet om saken onsdag, opplyser politiadvokat Iselin Håvarstein til TV 2. 13-åringen ble avhørt torsdag, og deretter ble mannen pågrepet.

Grov voldtekt av barn under 14 år rammes av straffeloven paragraf 301, med en strafferamme på 21 års fengsel.

 

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.