En mann i 50-årene døde i Verdal lørdag morgen. Her er politiet på rundspørring i området. Foto: Lars Lilleby Macedo / NTB scanpix

En mann og en kvinne er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en mann i 50-årene ble funnet død i Verdal lørdag. Kvinnen nekter straffskyld.

Det bekrefter politiadvokat Martin Moen overfor Trønder-Avisa. Personene hadde tidligere status som vitner før de ble pågrepet.

De siktede er en mann i 40-årene og en kvinne i 60-årene bosatt i Trøndelag. Verken de eller avdøde er kjent for politiet fra tidligere.

– Etterforskningen pågår med full styrke og det gjennomføres avhør av de siktede lørdag ettermiddag og kveld, sier Moen i en pressemelding.

Nekter straffskyld

Kvinnens forsvarer, advokat Rolf Christensen, sier at hun og avdøde er bekjente.

– Hun erklærer ikke noe straffskyld i det hele tatt. Hun har ingen kjennskap til hva som har skjedd. Det er hennes forklaring, sier Christensen Dagbladet.

Avisa har ikke klart å få en kommentar fra Per Ove Sørholt, som er den siktede mannens forsvarer.

Mistenkelig dødsfall

Politiet ble varslet om at en mann hadde fått mulig hjertestans på en privatadresse ikke langt fra Verdal sentrum like før klokka 7.30 lørdag morgen. Mannen i 50-årene ble bekreftet død av lege etter forsøk på gjenoppliving.

Funn på stedet gjorde at politiet karakteriserte dødsfallet som mistenkelig. Politiadvokat Moen opplyser til VG at den avdøde ble funnet på naboens adresse.

Mannen blir obdusert søndag. De pårørende er varslet.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.