En ung mann ble mandag morgen funnet død på Stortorvet i Fredrikstad. Dødsfallet karakteriseres som mistenkelig.

Mannen er identifisert, og det jobbes nå med å få varslet de pårørende, opplyser politiadvokat Thea Sletto Øverseth i Øst politidistrikt til NTB.

Avdøde ble funnet utendørs på Stortorvet av forbipasserende i 7-tiden mandag morgen.

Politiet anser dødsfallet som mistenkelig og har startet etterforskning. Dødsårsaken er uklar og det vil bli foretatt obduksjon.

– Ung mann

Det var Fredriksstad Blad som først meldte om saken.

– Det er en ung mann som er funnet død mandag morgen. Vi vet ikke så mye mer enn det akkurat nå, men siden det ikke foreligger en åpenbar dødsårsak, anser vi dødsfallet som mistenkelig, opplyser kriminalsjef Geir Willadsen til avisen.

Han understreker at det er helt rutinemessig når man ikke kjenner dødsårsaken.

Kjent for politiet

Avdøde er en mann i midten av 20-årene, opplyser innsatsleder Stig Øvergård til avisen.

Han er kjent av lokalt politi fra før av.

Mannen har ingen ytre skader som tyder på noe kriminelt, men dødsfallet anses fortsatt som mistenkelig, opplyser innsatslederen.

Område sperret av

Kriminalteknikere har sikret funnstedet og gjør nå undersøkelser der. Øverseth vil ikke si hva det er som gjør at politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

– Denne saken er under etterforskning. Vi håndterer saken på vanlig måte. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier hun til NTB.

Bilder fra åstedet viser flere politifolk, og kriminalteknikere har satt opp et telt.

Politiet har sperret av store deler av torget. De jobber nå med avhør av mulige vitner og å sikre video fra overvåkingskameraer ved Stortorvet, ifølge NRK.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp T-skjorten her!

Kjøp alle tidsskriftene fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.