En person er tirsdag funnet død på en adresse i Steinkjer. Dødsfallet anses som mistenkelig, og politiet håper obduksjon av den avdøde kan gi mer informasjon.

Politiet rykket tirsdag formiddag ut til en adresse i Steinkjer etter funn av en død person, skriver Trønder-Avisa. Den avdøde ble funnet av en hjemmesykepleier, og politiet fikk beskjed ti over ni tirsdag formiddag.

– Omstendighetene i leiligheten gjør at politiet anser dette som et mistenkelig dødsfall, sa politiets innsatsleder Torstein Hansen til Trønder-Avisas reporter på stedet tirsdag formiddag.

Fem vitner, deriblant naboer, er avhørt. Krimteknikere er i gang med sitt arbeid på åstedet. Pårørende er varslet, og politiet sier at ingen er pågrepet i saken.

Den avdøde skal være en mann i 70-årene.

– Etterforskningen er helt i startfasen og vi prøver nå å kartlegge hva dødsfallet skyldes. Åstedet gir ingen klare svar på hva som har skjedd og derfor anser vi dødsfallet som mistenkelig. Vi jobber som alltid ut ifra flere teorier, også at det ikke har skjedd noe straffbart, sier politiadvokat Hanne Sivertsen Berg i en pressemelding.

Hvis dette skulle vise seg å være et drap, så vil Norge i 2024 allerede ha opplevd 17 drapssaker med ialt 22 drapsofre. I hele fjor ble 36 personer drept, og den massive økningen i drapssaker bekymrer Kripos.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.