En død person ble fredag formiddag funnet død på Lørenskog. Flere personer skal være tatt inn til avhør. En mann er siktet for drapet.

Politiet vet ennå ikke hva som har skjedd, men har sperret av et stort område rundt åstedet, ifølge Romerikes Blad. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas, sier den avdøde ble funnet innendørs.

– Vi er helt i startfasen, men omstendighetene gjør at vi etterforsker på stedet. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 12.33, sa Aas tidligere i dag.

Politiets krimteknikere er på plass, også hundepatruljer er tatt i bruk. Ingen er pågrepet, men tre personer er tatt inn til avhør med status som vitner, ifølge innsatsleder Magnus Hovelsrud Andersen.

Politiet sa  at funn på åstedet førte til at de anså dødsfallet som mistenkelig. Nå er en mann i 20-årene siktet for drap. Offeret var på samme alder.

– På bakgrunn av omstendigheter og opplysninger på åstedet har politiet iverksatt drapsetterforskning, sier påtaleansvarlig Camilla Ek Sørensen til NTB.

Ordfører i Lørenskog, Amine Mabel Andersen, bor i blokken ved siden av åstedet, og sier til VG at hun er påvirket av hendelsen.

– Det er høyst sannsynlig at jeg kjenner personen. Alle kjenner hverandre godt i borettslaget. Det gjør vondt. Spesielt siden det mest sannsynlig er etterlatte, så jeg er utrolig lei meg.

Advokat Sugin Varatharajan er forsvareren til den siktede. Han sier til VG at han ennå ikke har fått snakket med sin klient. Det skal være en familiær relasjon mellom den siktede og den avdøde, men hverken forsvareren eller politiet vil ikke si noe mer på nåværende tidspunkt.

Lørenskog har opplevd flere grove voldsepisoder det siste året. Dette inkluderer også drapdrapsforsøk og masseslagsmål.

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.