Det ble lagt ned blomster og lys på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord i april. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

En 33 år gammel mann fra Litauen er tiltalt for uaktsomt drap etter at en kvinne i 50-årene døde da hun ble påkjørt på en gangvei i Sandefjord 12. april.

Et ektepar i 50-årene ble meid ned da en sølvgrå Audi A3 skar ut av Lahelleveien i Sandefjord og over på gang- og sykkelstien som går parallelt. Bilen stakk av etter påkjørselen.

I tillegg til tiltalen for uaktsom drap er 33-åringen tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på en annens kropp eller helse. Mannen i 50-årene ble påført en alvorlig kneskade etter påkjørselen.

Litaueren meldte seg for politiet nesten et døgn etter hendelsen og ble noen dager senere varetektsfengslet.

Litaueren erkjenner uaktsom kjøring.

– Han har forklart i avhør at han har vært uoppmerksom i trafikken, og som følge av det, var han uaktsom. Han har derfor erkjent straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Ole Petter Breistøl, til NTB før fengslingsmøtet.

I tillegg til tiltalepunktet om uaktsomt drap er mannen tiltalt for å ha hensatt en annen i hjelpeløs tilstand, promillekjøring, kjøring uten førerkort og bruk av amfetamin og kokain.

Vestfold tingrett i Larvik har satt av tre dager til saken som starter 16. september.