I desember 2020 ble siktede i drapssaken på Frogner dømt til å betale 11,8 millioner til drapsofferet. Politiet bekrefter en forretningsmessig kobling.

Onsdag morgen ble en kvinne i 50-årene skutt og drept utendørs på Frogner i Oslo. En mann i slutten av 30-årene ble pågrepet kort tid etter i en bil på E18 og er siktet for drapet.

Etter det NTB kjenner til er drapsofferet og den siktede mannen involvert i en byggekonflikt som strekker seg tilbake til 2016.

Den siktede var prosjektleder for en utbygging av en leilighet rett i nærheten av åstedet.

Grovt uaktsomt

Drapsofferet var eier av leiligheten sammen med sin mann, som døde i 2018. Samme år ble det tatt ut søksmål mot drapssiktede.

I desember 2020 ble drapssiktede dømt til å betale 11,8 millioner kroner, i tillegg til saksomkostnader på 900.000, for uaktsom rådgivning og prosjektledelse i forbindelse med en avtale som gjelder boligen og et annet byggeprosjekt. Ifølge rettspapirene ble begge prosjektene bygget i strid med rammetillatelsen, og retten konkluderte med at han hadde opptrådt grovt uaktsomt.

Den 458 kvadratmeter store leiligheten hadde en verdi på 55 millioner kroner før utbyggingene, men ble solgt for 37 millioner kroner etter utbyggingene. Retten så også en årsakssammenheng mellom de ansvarsbetingende forhold og de økonomiske tapene som ekteparet ble påført.

Politiet: Forretningsmessig relasjon

En ankesak var berammet i Borgarting lagmannsrett i februar neste år, ifølge VG. Det er tatt pant i drapssiktedes bolig i forbindelse med saken.

Leder for etterforskning og etterretning i Oslo-politiet, Grete Lien Metlid, sa på en pressekonferanse utenfor politihuset på Grønland onsdag ettermiddag at mannen ikke er avhørt ennå.

– Det framstår ikke tilfeldig. Det er en relasjon. Slik dette framstår nå, så er det ingen familierelasjon, men det er en relasjon knyttet opp til noe mer forretningsmessig, sier Metlid.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.