Mannen som er siktet for drapet på Frogner, er ikke skikket til å la seg avhøre nå, sier mannens forsvarer. Torsdag ble mannen lagt inn på psykiatrisk.

Den siktedes forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, sier til Dagbladet at mannen blir ivaretatt av helsepersonell.

– Det er uaktuelt med avhør nå. Han er ikke skikket til det, sier Drevland og viser til klientens helsesituasjon.

Mannen, som er siktet for drapet på en kvinne på Frogner i Oslo onsdag, ble torsdag varetektsfengslet i fire uker. Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Politiadvokat i Oslo politidistrikt, Rita Parnas, sier hun ikke regner med at det blir avhør den nærmeste tiden.

– Vi må avvente og se hvilken tilstand siktede er i. Jeg regner kanskje med det ikke blir avhør nå med det første. Dersom han ønsker å stille i avhør, er vi klare når som helst.

Den avdøde kvinnen i 50-årene ble skutt og drept på Frogner i Oslo onsdag morgen. Den siktede 39-åringen ble pågrepet kort tid etter i en bil på E18, etter at han meldte seg for en politipatrulje på stedet.

Drapsofferet og den siktede mannen har vært involvert i en byggekonflikt som strekker seg tilbake til 2016. I tingretten før jul ble drapssiktede og hans firma dømt til å betale kvinnen 11,8 millioner kroner i erstatning i forbindelse med to byggeprosjekter.

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.