Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne på Frogner i Oslo i går, blir innlagt på psykiatrisk sykehus.

En kvinne i 50-årene ble onsdag morgen skutt og drept på åpen gate på Frogner i Oslo. En 39-årig pakistaner er siktet for drapet og ble i dag varetektsfengslet for fire uker.

– Jeg har ikke fått snakket med min klient siden i går, men han ble i morges overført til Oslo fengsel. Og de vurderer nå at han er såpass mentalt sliten og syk at han blir innlagt på psykiatrisk, sier mannens forsvarer Ole Petter Drevland til NRK.

Drevland sier at han anbefalte siktede å samtykke til fengslingen.

– Det eneste det får betydning for er i forhold til fremdriften til når han eventuelt kan avhøres. Han er ikke i form, mentalt sett, til å avgi forklaring. Og det underbygges av innleggelsen i dag, sier Drevland.

Har det «ikke lett»

Siktede er ennå ikke avhørt. Ifølge Drevland har han det «ikke lett».

– Tilstanden hans, betyr det at han heller ikke er i stand til å ta stilling til skyldspørsmålet slik du ser det?

– Nei, det er jo ikke tema sånn som situasjonen er nå. Nå er det helsen hans som må ivaretas. Så får vi heller komme tilbake til sakens detaljer på et senere tidspunkt, sier Drevland.

Politiet har bekreftet at det vil bli foretatt en psykiatrisk undersøkelse av mannen.

– Barna tas hånd om av familien

Barna til kvinnen som ble drept på Frogner på onsdag, tas hånd om av familien, opplyser deres bistandsadvokat Ida Andenæs.

– De er i en svært traumatisk situasjon, der deres mor er drept. De er naturligvis preget av situasjonen, sier Andenæs til NRK.

– De blir godt ivaretatt av nær familie nå. De ønsker ro i situasjonen, det er viktig for dem, legger hun til.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.