Siktelsen mot 20-åringen som har innrømmet å ha drept en kvinne i Åsane i Bergen i fjor høst, er utvidet til også å omfatte voldtekt og likskjending.

Det kommer fram i en kjennelse fra Hordaland tingrett onsdag der mannen ble fengslet i åtte nye uker.

Siktelsen ble ifølge kjennelsen utvidet 16. juli i sommer til å omfatte voldtekt, likskjending og å hensette dyr i hjelpeløs tilstand.

Det var 26. september i fjor at 20 år gamle Sofie Vo Nguyen ble funnet død i en leilighet hun leide i Åsane i Bergen. Mannen som er siktet for drapet, bodde sammen med kvinnen, men de to var ikke kjærester.

Mener mannen voldtok kvinnen

Politiet er ferdig med etterforskningen av saken, og den ble oversendt til statsadvokaten for påtaleavgjørelse 16. juli.

Politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt ønsker ikke å si noe om grunnlaget for de nye siktelsene, annet enn at de mener at mannen har voldtatt og likskjendet kvinnen.

– På generelt grunnlag kan jeg si at en voldtekt skjer før en person er død, sier hun til NTB.

Valheim vil ikke gå i detalj om hva som ligger bak siktelsen for likskjending.

Hun vil heller ikke gå inn på hva siktelsen for å hensette dyr i hjelpeløs tilstand går ut på, annet enn at det dreier seg om en katt.

– Kom overraskende på

Mannens forsvarer, advokat Erik Johan Mjelde, ønsker heller ikke å kommentere de nye siktelsene.

– Jeg må innrømme at grunnlaget for siktelsene kom veldig overraskende på meg. Det eneste jeg vil si er at dette er siktelser, og ikke en tiltale, sier Mjelde.

Det er statsadvokaten som avgjør om mannen skal tiltales for det han er siktet for.

Mannen har tilstått drapet, og ble innlagt på psykiatrisk sykehus etter drapet for en prejudisiell observasjon. Det ble senere gjennomført en full judisiell observasjon av mannen, der konklusjonen var at mannen var tilregnelig.

– De sakkyndige har vurdert ham som tilregnelig. Det er ingen forhold som tilsier at hans tilregnelighet har betydning for en eventuell tiltale, sa Mjelde, til Bergens Tidende i juni.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂