Mannen som er siktet for å ha drept kona si i Sarpsborg fredag, ble lørdag varetektsfengslet for fire uker i Halden tingrett.

Fengslingsmøtet begynte klokken 11 lørdag formiddag. Fengslingsmøtet foregikk bak lukkede dører.

Det var også planlagt avhør av den drapssiktede mannen i løpet av lørdagen. Også parets to barn skulle avhøres. De var til stede i huset da politiet ankom stedet hvor moren deres ble drept fredag formiddag, og ble etter hendelsen overlatt til barnevernet.

Verken mannen eller den drepte ektefellen er norske statsborgere. Kvinnen hadde fått midlertidig opphold i Norge, etter å ha blitt utvist.

Parets fire måneder gamle sønn ble funnet død i en badebalje i Sarpsborg 16. februar 2017. Faren ble først siktet for å ha forlatt gutten i en hjelpeløs tilstand, men politiets etterforskning førte til utvidelse av siktelsen og med tiltale om uaktsomt drap.

Siktede ble i 2017 varetektsfengslet, og mottok ifølge NRK psykiatrisk hjelp mens han satt inne. I en kjennelse fra Sarpsborg tingrett i mars 2017, som rikskringkasteren viser til, kommer det fram at mannen hadde helsemessige utfordringer etter å ha flyktet fra Syria, samt etableringen i Norge og dødsfallet til sønnen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂