Mannen som er siktet for å ha knivstukket sin kone i Nore i Buskerud fredag, ble lørdag varetektsfengslet i fire uker.

Mannen er underlagt brev- og besøkskontroll i fengslingsperioden, skriver Drammens Tidende.

Fengslingen var i tråd med politiets begjæring. Fengslingsmøtet fant sted i Buskerud tingrett i Drammen lørdag formiddag.

– Siktede samtykket til fengsling. Retten var også enig i at det var behov for det, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sørøst politidistrikt til TV 2.

– I sjokk

Mannen er siktet for grov kroppsskade, men politiet sier det kan bli aktuelt å utvide siktelsen. Mannen er ennå ikke avhørt og skal gjennom en judisiell observasjon for å få avklart den psykiske tilstanden hans.

Mannens forsvarer, advokat Anders Green, møtte sin klient for første gang like før fengslingsmøtet, og da var det ennå ikke konkludert om spørsmålet rundt straffskyld.

– Han har godtatt og akseptert fengslingen. Han svarte i retten at han ikke husker hendelsen, at han er fryktelig lei seg og i sjokk over det som har skjedd, sier Green til TV 2.

Hadde besøksforbud

Knivstikkingen skjedde fredag morgen ved en Joker-butikk i bygda Nore i Nore og Uvdal kommune. En kvinne, som er siktedes ektefelle, ble kritisk skadd. Hun er utenfor livsfare, ifølge politiet. En annen person ble lettere skadd, og også siktede ble skadd i hendelsen.

Mannen var for tiden under etterforskning for mishandling i nære relasjoner og var ilagt besøksforbud mot kona, ifølge forsvareren.

Ekteparet har flere felles barn som nå blir ivaretatt av politiet og barnevernet. Familien er av utenlandsk opprinnelse.

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.