39-åringen som er siktet for drapet på Frogner i Oslo i april, har erkjent straffskyld.

– Han har gitt en forklaring om hendelsesforløpet og har erkjent straffskyld. Han er svært preget av det som har skjedd, sier forsvarer Ole Petter Drevland til Budstikka.

Mannen ble avhørt for første gang onsdag. Han er siktet for å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø (51) på Frogner i Oslo 28. april.

39-åringen ble nylig varetektsfengslet i fire nye uker med brev-, besøks- og medieforbud. Han ble innlagt på psykiatrisk sykehus kort tid etter at han ble pågrepet samme dag som drapet skjedde, men for to uker siden ble han skrevet ut og overført til ordinær varetekt.

Politiet har varslet at de ønsker en full rettspsykiatrisk undersøkelse av ham.

Drapsofferet og den siktede mannen har vært involvert i en byggekonflikt som strekker seg tilbake til 2016. I Oslo tingrett før jul ble drapssiktede og hans firma dømt til å betale kvinnen 11,8 millioner kroner i erstatning i forbindelse med to byggeprosjekter. Dommen ble anket.

 

Kjøp Thomas Knarviks bøker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.