Foto: Jiuguang Wang / Wikimedia Commons.

Lokalmyndighetene i Köln har bestemt at byen skal skifte offisiell logo. I den nye logoen er symbolet på den berømte Kölnerdomens spir blitt fjernet, melder den regionale allmennkringkasteren Westdeutscher Rundfunk (WDR).

Kommuneadministrasjonen i Köln skal bruke en ny logo i fremtiden, det være seg i brevhoder eller på arbeidsklær. Man ser forgjeves etter domkirkespirene, en omstendighet som har satt sinnene i kok hos folk og kunstnere i Köln og blant brukere av sosiale medier.

«Min 92 år gamle mor er rystet, mitt 11 år gamle gudbarn gråter, og en venn av meg i London legger ansiktet i hendene», skriver for eksempel skulptøren og maleren Cornel Wachter.

Kommunens pressetalsmann Alexander Vogel har forsøkt å roe gemyttene siden nyheten ble kjent den 29. mars, opplyser WDR – flere har feilaktig trodd at det handlet om en aprilspøk.

Byrået som har utarbeidet den nye logoen, har kontorer i Köln og har fått 10.000 euro for jobben.

Grafikk: Stadt Köln / Bild.

Som man ser, er detaljnivået i byvåpenet til venstre noe mindre i den nye logoen, mens spirene til høyre har forsvunnet helt.

I en offisiell meddelelse fra kommunen heter det at den gamle logoen ikke tilfredsstiller moderne krav. Den skal blant annet være for «kompleks» til digital bruk som på nettsider eller i sosiale medier.

Dette er et katastrofalt signal, skriver journalisten Lucas Wiegelmann i en kommentar i Die Welt.

Den offisielle grunnen er en mer moderne estetikk. Men budskapet som blir sendt, stikker dypere: Kirken og kristendommen fremstår som et irritasjonsmoment som kan krenke.

Domkirken er en av de mest besøkte severdighetene i Tyskland, og er et symbol på Köln for mennesker over hele verden. Den som overser et symbol med en slik utstrålingskraft, sender et budskap hva enten det er bevisst eller ubevisst.

Man må trekke den konklusjon at lokalmyndighetene nå anser den kristne, vestlige kulturen som skadelig for byens image, skriver Wiegelmann, som også legger til at det ikke er noe grafisk komplekst ved de to spirene i logoen.

Kölns identitet er utenkelig uten kristendommen, og byen burde være stolt av domkirken, konkluderer Die Welt-journalisten.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.