Nytt

«Litt før klokken 23 fikk vi meldinger om at 400 utlendinger deltok i et slagsmål ved jernbanestasjonen. Det stemte ikke. Det var nesten 2.000 personer der, som sendte opp nyttårsraketter og kastet ulovlig polsk fyrverkeri, forteller tysk politi i et intervju med Express. «Like etter midnatt kom de første kvinnene bort til oss. Gråtende og sjokkerte fortalte de at de var blitt tungt seksuelt antastet.»

 

En politimann reddet en 20 år gammel kvinne ut av mengden. Hun hadde blitt befølt nedentil. Han fortalte:

«Jeg fikk dem unna. Hun skrek og gråt. Hun hadde fått trusen revet av. Vi klarte ikke å få de tre venninnene hennes ut av folkehavet, da vi selv ble bombardert med fyrverkeri.»

Politiet klarte til slutt å få tak i åtte menn fra menneskemengden og arrestere dem.

«Alle sammen hadde på seg kopier av identifikasjonspapirer og oppholdsbevis for asylsøkere.»

Gjerningsmennene hadde forsøkt å stjele både penger og mobiltelefoner fra kvinnene. Enkelte av dem var fulle og de antastet kvinnene seksuelt.

Køln2

Tusenvis av personer hadde samlet seg på plassen utenfor sentralbanestasjonen og domkirken. 
Køln1

Fyrverkeri gikk av overalt i menneskemengden.

Søndag arresterte politiet fem menn, som like før hadde antastet og bestjålet flere kvinner. Ifølge politiet tydet deres oppførsel på at de var medlemmer av nordafrikanske gjenger.

«Plutselig kjente jeg en hånd på rumpa»
Flere tusen passasjerer reiser hver dag via sentralstasjonen i Köln. Denne type overgrep har hittil vært ukjent i Tyskland.

 

Det minner om hva som skjedde med de demonstrerende kvinnene på Tahrir-plassen i Egypt. De ble også befølt og voldtatt i menneskemegden uten mulighet for å komme seg unna.  Hele 80 tyske kvinner har i de siste dagene gått til anmeldelser etter at en flokker av unge nordafrikanske menn har befølt, truet, fornærmet og ranet dem.

 

En sivilkledd politikvinne slapp heller ikke unna – hun fikk en hånd på rumpa.
«Det er en uakseptabel tilstand når slike straffbare handlinger begås midt i byen,» sa Kölns politimester Wolfgang Albers på mandag.

New York Times skriver:

New York Times

 

Køln3

Ikke trygt å være kvinne i Køln sentrum på nyttårsaften. 80 kvinner angrepet, skriver Bild.

I Tyskland er man bekymret for at slike hendelser kan gi næring til motvilje mot flyktninger. Til Kölner Stadtanzeiger sa en etterforsker uttrykkelig følgende:

«De har ingenting å gjøre med flyktningene fra krigsområder som er kommet til Tyskland de seneste månedene. «

Express skriver:

Hos kilder som står innenriksdepartementet i Nordrhein-Westfalen nær, heter det at noen av gjerningsmennene kom til som flyktninger til Tyskland fra Nord-Afrika for rundt to år siden.

Delstatens innenriksminister Ralf Jäger (SPD) har tidligere gjort oppmerksom på at man har særlige problemer med unge menn som kommer alene fra Nord-Afrika. Disse skal være preget av flere års flukt og mye erfaring med vold. En stund har man også vært plaget av personer som sies å «komme dansende», for på den måten å prøve å stjele verdisaker.

Det er imidlertid et «nytt fenomen» at slike lovbrudd plutselig ledsages av seksuelle overgrep, sier en talsmann for delstatens innenriksdepartemen på spørsmål fra Die Welt. «Vi tar dette spørsmålet svært alvorlig, og vil være oppmerksomme på det,» fremhevet departementstalsmannen. Man hilser derfor velkommen at politiet i Köln vil trappe opp sitt nærvær under den forestående karnevalsfeiringen.

Stemningen er en annen blant den tyske befolkningen. Folk er rasende over de angivelig «kriminelle flyktningene».
«Alle vet hva slags kulturell og geografisk herkomst gjerningsmennene har. Jeg føler meg stadig mer fremmed i mitt eget land,» skrev en Facebook-bruker, som minnet om seksuelle overgrep mot kvinner i München og Stuttgart. Med flyktningestrømmen står «kvinners seksuelle selvbestemmelsesrett» for fall, sier en annen.
Det var Facebook-siden Nett-Werk Köln hvor overgrepene først ble kjent:
Om morgenen 1. nyttårsdag beskrev et medlem av gruppen hvordan han og kjæresten hadde opplevd det som skjedde. «Det vil nå bli sagt at det ikke var sant, men jeg stod midt oppe i det mens jeg holdt jenta mi i hånden, hvilket dessverre ikke var til hinder for at de tok på henne under kjolen. Hun er fortsatt helt ute av seg på grunn av det inntrufne, og er redd for at hun en dag vil gå igjennom noe lignende alene. Er det for dette at jeg har gitt bort halvparten av garderoben min? Er dette det nye Köln? Er dette det nye Tyskland?»
Politiet i Köln sier at tjenestemennene ville ha hatt vanskeligheter med å arrestere gjerningsmenn i trengselen på nyttårsaften.
Gregor Golland, som representerer CDU i delstatsparlamentet i Nordrhein-Westfalen, betegner sakene som «uhyrlige» og forlanger harde konsekvenser. Disse mennene har åpenbart blitt lagt oftere merke til av politiet i de siste månedene. En som oppfører seg sånn i et land hvor han ønsker å bosette seg permanent, må føle konsekvensene og umiddelbart bortvises,» sier Golland.

Gregor Golland kritiserer også politiledelsen:

«Politimester Wolfgang Albers har definitivt ikke kontroll over situasjonen i Köln. Nyttårsaften gjorde byen seg igjen dessverre fortjent til sitt rykte som en av de farligste i Nordrhein-Westfalen,» sa Golland.

Også i Hamburg var kvinnene utsatt for liknende overfall melder Frankfurter Allgemeine. Det rapporteres også det samme fra andre tyske byer.