Domkirkeplassen i Milano den 6. desember 2021. Foto: Claudio Furlan / LaPresse via AP / NTB.

Italiensk politi har identifisert 18 unge menn som er mistenkt for å ha begått seksuelle overgrep mot til sammen minst ni kvinner i de to norditalienske metropolene Milano og Torino på nyttårsaften.

Samtlige er utlendinger eller italienske statsborgere av nordafrikansk opphav, og tre av de 18 er mindreårige, skriver Corriere della Sera.

Sakene gir assosiasjoner til de massive seksuelle overgrepene som ble begått av grupper av unge menn i Köln på nyttårsaften i 2015. De første vitnesbyrdene om beføling kom da også fra domkirkeplassen i Milano.

Det var like etter klokken halv ett på natten. Foran inngangen til Galleria Vittorio Emanuele II siktet en av disse gruppene seg inn på fem venninner som var kommet til domkirkeplassen for å feire årets siste dag sammen. Overgriperne omringet en av dem, rev mobiltelefonen ut av hånden hennes og begynte å trakassere henne seksuelt.

Venninnene, som forsøkte å komme henne til unnsetning, endte med lignende behandling.

Ved Vittorio Emanuele-statuen på domkirkeplassen ble en 19 år gammel kvinne en halv time senere dratt vekk fra stedet etter håret og mishandlet, innen politiet avbrøt det som fremstår som et brutalt voldtektsforsøk.

Dette var det første offeret som anmeldte saken. Kvinnen var rystet. Genseren hennes var opprevet, buksene var dratt ned, og på kroppen hadde hun en rekke blåmerker.

Overgrepene ble kjent for offentligheten fordi flere av dem ble filmet med mobiltelefoner, lagt ut på nettet og plukket opp av lokalmedier. Bilder fra overvåkningskameraer har også tjent som bekreftelse.

For å klare å identifisere medlemmene av flokkene på nyttårsaften, har kriminalteknikere også benyttet seg av programvare for ansiktsgjenkjenning.

To 20 år gamle kvinner fra Tyskland som befant seg i Milano som turister, var blant de tre første som anmeldte overgrepene. Bilder av det som skjedde viser at de er livredde, gråter og roper på hjelp, mens flokken dytter dem mot en sperring, ler og beføler dem.

Ifølge ANSA forteller kvinnene at angrepet pågikk i ti minutter, og at det involverte et trettitalls unge menn som snakket arabisk.

Etter det som skjedde i Köln for seks år siden, stiftet Europa bekjentskap med det arabiske uttrykket taharrush gamea som navn på fenomenet der menn omringer kvinner for å angripe dem seksuelt.

Italias innenriksminister Luciana Lamorgese sier i en kommentar at det som skjedde på nyttårsaften, er svært alvorlig, og at politi og påtalemyndighet gjør sitt ytterste for å identifisere de ansvarlige.

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.