schlossgrabenfest

Tysk politi har mottatt i alt 18 anmeldelser fra i hovedsak unge kvinner som er blitt seksuelt forulempet under musikkfestivalen Schlossgrabenfest i Darmstadt – i den sørvestlige delstaten Hessen, ikke langt fra Frankfurt.

Akkurat som i Köln på nyttårsaften ble kvinnene omringet av grupper av menn, som befølte dem og manifesterte klare seksuelle hensikter.

Lokalavisen Darmstädter Tagblatt skriver 30. mai at tre kvinner natten til søndag henvendte seg direkte til polititjenestepersoner på stedet, som dermed kunne arrestere tre mistenkte.

Det ble tatt fingeravtrykk av de tre mennene, som kommer fra Pakistan og er mellom 28 og 31 år gamle.

Frankfurter Allgemeine skriver at de tre er asylsøkere. Det er altså overveiende sannsynlig at det er tale om grunnløse asylsøkere, som det likevel kan være vanskelig å få returnert, gitt at Pakistan er blant landene som ikke viser nevneverdig samarbeidsvilje i slike sammenhenger.

Den innledende etterforskningen tyder på at de tre tilhørte en større gruppe av menn.

Siden er det altså kommet inn 15 nye anmeldelser, for det meste fra «svært unge kvinner».

Ved begynnelsen av den fire dager lange utendørsfestivalen hadde politiet talt varmt om hvordan deres nærvær hadde hatt en positiv virkning på arrangementet, skriver Die Welt. Kroppskameraer var også blitt tatt i bruk. Men hva er nå teknologi mot ukontrollerte drifter?

Dette er forøvrig ikke den eneste saken i sitt slag den siste tiden, hvilket til overmål bekrefter at nyttårsaften ikke var noe enkelttilfelle. Frankfurter Allgemeine skriver den 17. mai at minst åtte kvinner ble seksuelt antastet under «Kulturenes karneval» i Berlin, i samtlige tilfeller av «menn med sydlandsk utseende» – også der under omringelse. Problemet Tyskland har skaffet seg er permanent.
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂