Nytt

Politiet i Køln får massiv kritikk for å ha tillatt en mengde på 1.000 menn å omringe og overfalle kvinner og deres menn på plassen utenfor jernbanestasjonen, hvor de ble utsatt for tyveri og seksuell beføling.

Fremgangsmåten var utstudert: En gruppe på 20-40 omringet kvinnene

Nach einem Polizeieinsatz zerstreute sich die Menge. Zwischen Mitternacht und vier Uhr geschahen dann die Übergriffe auf Frauen. Mehrere Opfer gaben zu Protokoll, Gruppen von 20 bis 40 Männern hätten sie umzingelt. Es seien Handys, Handtaschen und Geldbörsen gestohlen worden.

Laut dem Leitenden Polizeidirektor Michael Temme waren «alle Einsatzkräfte, die wir zur Verfügung hatten», vor Ort. Doch die Beamten bemerkten anscheinend nichts von den sexuellen Übergriffen und Diebstählen. «Wir haben erst durch die Anzeigen davon erfahren», sagt Wolfgang Wurm, Präsident der zuständigen Bundespolizeistation Sankt Augustin.

Politiet var til stede med alt mannskap som var tilgjengelig. De merket ikke noe til de seksuelle overgrepene og tyveriene. – Først da anmeldelsene kom ble vi klar over dem, sier politilederen.

Det er en utrolig uttalelse. Det kan bare bety at politiet ikke hadde kontroll på situasjonen og hadde nok med å passe på seg selv. Når man holder dette opp mot hva en talsmann for en politifagforening sier, blir bildet riktig grelt:

Die Gewerkschaft der Polizei (GdP) zeigte sich entsetzt. «Das ist eine völlig neue Dimension der Gewalt. So etwas kennen wir bisher nicht», sagte der NRW-Landesvorsitzende der GdP, Arnold Plickert

– Det er en helt ny dimensjon av vold. Noe slikt har vi aldri opplevd før, sier Arnold Plickert.

Overborgermester Henriette Reker sier byen ikke kan tolerere at det finnes rettsløse områder. Hun nevner besøkende til byen. De vil ikke komme hvis de er redd for å bli antastet.

Det er en korrekt observasjon. Hotellene i Paris har opplevd drastisk nedgang siden fredag 13. november og det var følbart også nyttårsaften.

Folk forstår umiddelbart hva det handler om når de leser om slike episoder. De vet at det er kommet titusener av unge menn fra Nord-Afrika og Midtøsten. Hvis politiet ikke klarer å gripe inn, vil folk legge om livsstilen.

På ledelsen i politiet virker hendelsen som et sjokk. Det skulle ikke kunne skje, og de forsøker å realitetsorientere seg.

Nå er hendelsen en stor riksnyhet i Tyskland. Hva med Norge?

Køln1

http://www.spiegel.de/panorama/justiz/koeln-60-frauen-erstatten-anzeige-nach-sexuellen-uebergriffen-an-silvester-a-1070418.html