Fem personer er skutt og drept i Kitzbühel i Østerrike. De drepte oppgis å være en kvinne, hennes samboer og tre andre som er i familie med kvinnen, skriver den tyske avisen Bild. En 25-åring overgav seg til politiet og har tilstått.

Politiet opplyste på en pressekonferanse søndag formiddag at den pågrepne 25-åringen rett etter drapene fortalte rolig og fattet om hva han hadde gjort: -Noe tilsvarende har jeg aldri opplevd i min tyveårige karriere, sier områdesjef for politiet Martin Reisenzein.

Bezirkspolizeikommandant Martin Reisenzein sagte, der 25-Jährige hätte sich «ganz normal» mitgeteilt. Er habe die Tat ruhig kommuniziert. Auf der Polizeiwache war er gegen 6 Uhr, nur kurze Zeit nach der Tat.

In seiner 20-jährigen polizeilichen Laufbahn könne sich Reisenzein «an nichts derartiges» wie diese Bluttat erinnern.

25-åringen brukte pistol, men hadde også en kniv. Det er uklart om han brukte denne også.

Det har vært stor pågang fra mediene og politiet opplyser at gjerningsmannen er innfødt østerrriker. Han er kjent som en rolig fyr.

Forholdet itl 19-åringen ble slutt for noen måneder siden. Det var en tilstelning lokalt fredag kveld hvor eks-kjæresten og jenta hadde en uoverensstemmelse. På morgenkvisten dukket 25-åringen opp på døren til hennes foreldre. Faren ba ham gå hjem. I stedet gikk 25-åringen hjem og hentet brorens våpen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂