Fotballen faller i woke-søpla igjen. Abbas Mohamad ble kastet ut av sin svenske klubb for å ha støttet Andrew Tate. Da HamKam-ledelsen fikk vite om det gjorde de det samme.

Abbas Mohamad (24) var på prøvespill hos Hamars stolthet, etter å ha bli kastet ut fra Gais i januar, fordi hans handlinger var «helt i strid med Gais’ kjerneverdier».

Mohamad gledet seg til å komme i gang med fotball igjen, etter noen måneders pause, skrev Hamar Arbeiderblad.

– Dette er spennende. Det virker som en bra klubb. Jeg kjenner jo ingen spillere fra før, så det tar litt tid. Jeg har som nevnt ikke spilt kamper på lenge, men jeg føler meg i meget bra form. Jeg har trent hardt og godt gjennom hele vinteren.

Men da HamKam oppdaget at Mohamad hadde uttrykt støtte til Tate, så ble det bråstopp for den unge spilleren. Tydeligvis har han nå blitt innført yrkesforbud i en alder av kun 24 år, fordi han har brutt med woke.

HamKams daglige leder, Bent Svele, forteller til Nettavisen at de deler den svenske klubbens syn. Derfor ble Mohamad sendt hjem.

– Etter treningen samlet vi det sportslige apparatet og tok en prat, og kom fram til at dette bryter med klubbens verdier. Så han ble i dag formiddag informert om at han ikke lenger er ønsket i klubben, og ble sendt hjem, sier Svele til Nettavisen.

Svele var tydelig på hva klubben mener om Andrew Tate.

– Vi har ikke noe sans for Andrew Tate. Han har et kvinnesyn som vi ikke syns hører hjemme her.

I et intervju med Aftonbladet forklarte Mohamad hvorfor han støttet Tate. Han ville ikke be om unnskyldning, siden han selv mener han ikke har noe å be om unnskyldning for.

– Jeg syntes Andrew Tate var morsom fra begynnelsen, sier han.

24-åringen sier han klarer å se et skille mellom de gangene Tate er ironisk og ikke, noe han tror ikke alle klarer.

– Jeg kunne skjønne hva han sa. Jeg så to timer med klipp i stedet, og mye av det han sa stemte overens med hvordan jeg tenker.

Jeg er ingen fan av Andrew Tate. Men det er en skremmende utvikling at unge mennesker risikerer yrkesforbud på grunn av influensere de støtter. Et sted bør grensen gå.

Det er dessuten interessant at flere regimemedier setter Tate i samme bås som andre som promoterer toxic masculinity, som Jordan Peterson og podcasteren Joe Rogan. Er dette de neste fotballspillere ikke får lov til å støtte, hvis de vil beholde jobben?

Hele Premier League knelte i over to år for å hylle den marxistiske, rasistiske, korrupte og voldelige bevegelsen Black Lives Matter. Kun noen få, modige spillere sto opp imot galskapen.

Wilfried Zaha står stolt oppreist mens idiotene kneler

Hva med spillere som støtter islamister? Skal de også utestenges? Hva med de som flørter med kommunisme?

Fotballspillere iføres regnbueflagg for å vise sin støtte til organisasjoner som promoterer pedofili og polygami. Det er patetisk, og en skam for idretten. Selv barn forsøkes å bli lokket med i Pride-parade i regi av fotballklubben, slik min sønn opplevde da han var 7-8 år gammel.

Noen kommentarer fra Facebook, jeg oppgir ikke navnene på grunn av hastverk i forhold til å rekke kampen mellom Liverpool og Arsenal:

– Lurer på når første kvinne mister jobben for å være radikalfeminist? La meg tippe aldri…?

– Dette kommer bare til å fortsette

– For en leder med ambisjoner i dag, holder det ikke å være dyktig, man må også være en puslete feiging.

– At venstresiden er autoritære vet vi, men nå går det for langt. Dette er yrkesforbud. De kommer ikke til å gi seg før det rammer dem selv. Og det gjør det før eller siden.

– Australia kom jo helt ned på nivået «konsentrasjonsleir» og digital husarrest for meningsforbrytere under korona. I Østerrike opprettet de et skrekkvelde av angiveri. I Norge var det bare mobbing og utstøting.Det totalitære trollet er som draugen like under vannskorpa. Veien til sadismen er blitt kortere

For øvrig er det interessant at Tate er muslim, som jeg antar at Mohamad også er. Så kanskje han kan redde seg selv ved å påberope islamofobi?

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.