Antonio Nusa (17) scoret for Club Brugge i mesterligaen tirsdag. Men det norske G18-landslagets kaller ham ikke inn til kommende samling. NFF slår til igjen.

Han kom inn i kampen et kvarter før slutt, og så scoret han jaggu mål. Han er tidenes yngste norske spiller i Champions League, og tidenes nest yngste spiller i verden som scorer mål i denne turneringen.

Årsaken er at Nusa meldte forfall til forrige G18-samling. Årsaken var at han som et ungt fotballtalent ikke hadde hatt ferie på nesten halvannet år.

Nusa gjorde sensasjon da han som 15-åring debuterte i Eliteserien for A-laget til Stabæk. I fjor sommer ble han solgt til belgiske Club Brugge for rundt 30 millioner kroner.

På slutten av den belgiske sesongen i mai hadde han derfor holdt det gående i halvannet år uten en lengre ferie, skriver TV2.

Club Brugge meldte derfor forfall til en samling med G18 i juni. Klubben mente det unge talente trengte hvile, for å være klar til å forberede seg for belgisk liga.

G18-landslagstrener Luís Pimenta var ikke særlig fornøyd, og kalte Nusa allikevel inn til samlingen. Men Nusa og Brugge sto på sitt, og derfor er Nusa nå utestengt fra neste G18-samling.

I en pressemelding forklarer Pimenta avgjørelsen uten å nevne Nusas navn.

– Å samle en gruppe som fremstiller våre verdier i alle situasjoner. Og den delen kan vi oppsummere på en måte: hele støtteapparat og spillergruppen ser alltid fram til neste samling, vi har blitt skikkelig glade i hverandre og trives godt sammen. Slik blir det også lettere å vinne kamper.

Jeg forstår at landslag har perioder som er satt av til landslagskamper. Jeg forstår at det er viktig for A-landslaget å få med seg alle spillere når hele fotballverden er nedstengt fordi det er landslagskamper.

Men Nusa var altså 15 år gammel da han debuterte for Stabæk, og har ikke hatt fri på halvannet år. Han er et kjempetalent, som ikke har fått tid til å restituere.

En G18-samling har ingen betydning sammenlignet med en VM-kvalifisering for A-landslaget. Slik jeg ser det, er dette regelrytteri på idiotnivå.

Toppfotballsjef i Norges Fotballforbund (NFF), Truls Dæhli, sier at han forstår Nusa godt, siden han er ung og har hatt en lang sesong. Men til syvende og sist teller G18-landslaget mer enn en ung spiller som er i ferd med å gjøre sensasjon.

– På generelt grunnlag handler det om hvem som skal gi spilleren ferie: Klubben eller landslaget? Skal han få det i internasjonal periode, betyr det at vi mister en av få perioder. Det er et prinsipielt spørsmål.

Det er Club Brugge som betaler lønna til Nusa. Dette handler om en G18-samling. Derfor finner jeg argumentasjonen til Dæhli litt merkelig.

Nusa har en nigeriansk far og (slik jeg forstår det) en norsk mor, og kan velge å spille for Nigeria. Vi får håpe Nusa velger Norge, og at NFF tar til vettet.

NFF sier uansett at Nusa er aktuell for EM-kvalifisering for G18 senere i høst. Men det er vel heller tvilsomt om han blir værende på dette nivået. En så god spiller er moden for U21-landslaget.

Ledelsen av NFF er utpreget woke, slik vi så nylig i forbindelse med utestengelsen av Normann. Normann var ledig på markedet, men ingen ville ha ham. Han sto derfor i en situasjon hvor han måtte velge mellom inntekt og politisk korrekthet. Selv sa Normann at han alltid har tenkt at politikk og fotball er en dårlig kombinasjon.

Lise Klaveness hylles for talen i Doha, men er det fortjent?

Hvem snakker om å utestenge Haaland? Han spiller for en klubb eid av De arabiske emirater, som er alliert med Saudi-Arabia i proxy-krigen mot Iran i Jemen. Hvem krever boikott av Kina, som faktisk har konsentrasjonsleire? Hvem boikottet USA da de invaderte Irak, Afghanistan, bombet Serbia og Libya?

Jeg sammenligner ikke disse hendelsene nødvendigvis med Russlands angrep mot Ukraina. Men når småunger blir nektet å spille Norway Cup, så er det noe som ikke stemmer. Det er en form for massepsykose.

NFF ledes av woke-prinsessen Lise Klaveness, som gjorde sensasjon i woke-verden i forbindelse med sin tale mot Qatar-VM. Hun våget dog ikke å nevne i talen at hun selv er gift med en kvinne. Kunnskapsnivået var heller ikke særlig imponerende.

Det er lettere å ofre de unge fotballspillerne. NFF inviterer inn 8 år gamle fotballspillere til å delta i Pride-tog. De sløser bort enorme summer penger som jeg heller ville sett brukt på de små talentene, både gutter og jenter. NFF er ren svindelorganisasjon, de lever av kontigentene man må betale for at ungene skal få lov til å spille fotball.

VG har videoen av målet til Nusa i går kveld. Nedenfor kan du se noen eksempler på hva Nusa fikk til i Stabæk drakt. Husk: Han er 15 og 16 år gammel på de fleste bildene.



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.