Nantes har valgt å bøtelegge Mostafa Mohamed etter at han nektet å spille søndagens Ligue 1-kamp mot Toulouse i en drakt som støttet LHBT+-miljøet.

Hvis man ikke aksepterer de nye religionene, så risikerer man bøter og utestengelse fra jobben som fotballspiller, altså. Hva hadde mediene skrevet hvis den samme spilleren ble bøtelagt fordi han ikke var kristen?

Fotballen beveger seg i samme retning som hele woke-Vesten. NTB melder om saken, uten å vise noe sympati med spilleren.

I tillegg til Mohamed skal også Toulouse-spiller Zakaria Aboukhlal ha stått over oppgjøret på grunn av sin motstand mot trøyene som ble brukt av alle lag i Ligue 1 og Ligue 2 i helgens serierunde. Alle kapteinsbind var også i regnbuefarger som ledd i en kampanje mot homofobi.

Nantes kjemper for tiden om å beholde plassen i Ligue 1 neste sesong. Det er en av grunnene til at klubben har gått til det steget å sanksjonere Mohamed for valget om å stå over kampen, opplyser de på sine nettsider.

«Mostafa Mohamed nektet å delta i kampen mot Toulouse av personlige årsaker på et tidspunkt der Nantes kjemper for å bli i Ligue 1. Derfor har ledelsen i klubben besluttet å sanksjonere ham økonomisk», heter det i uttalelsen.

Botens størrelse er ukjent. Klubben skriver videre at pengene vil bli donert til en organisasjon som kjemper mot homofobi.

Toulouse sier at flere av deres spillerne også var kritiske til å vise støtte til transaktivismen.

– Noen spillere i profflagets tropp er uenige i bruken av regnbuefarger som representerer LHBT-bevegelsen, meldte Toulouse.

– Mens vi respekterer spillernes individuelle valg, og etter omfattende meningsutveksling, har klubben besluttet å utelate spillerne det gjelder fra denne kampen.

Man kaster altså spillere ut av laget for å vise «respekt» for deres individuelle valg. Det er vel nok et eksempel på det som beskrives som «inkludering».

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.