I en svært mye likt post på Instagram slår den tyske stjernespilleren Thomas Müller  tilbake mot kritikken tyske spillere har blitt til del, etter at det tyske fotballforbundet bøyde seg for Fifas trussel om gult kort for de som iførte seg det planlagte kapteinsbindet med regnbuefarger.

– I morgen starter vi endelig med det første gruppespillet. Vi har forberedt oss nøye på dette øyeblikket og er glade for at ballen ruller i morgen.

– På grunn av at alle de berørte fotballforbundene besluttet ikke å bruke bindet på kampene, blir DFB og vi spillerne også kritisert. Jeg kan forstå og akseptere kritikken, men deler ikke dette synet! (Instagram)

Kritikk

OneLove-kampanjen var en antidiskrimineringskampanje fra fotballforbundene i England, Wales, Belgia, Danmark, Tyskland, Nederland og Sveits og innebar bruk av regnbuefargede kapteinsbind.

De sju nasjonene gikk ut med en felles uttalelse i etterkant av Fifas OneLove-forbud, hvor de meldte at de hadde bedt deres kapteiner om ikke å bruke bindene i VM-kampene.

Ifølge Bild har det tyske landslaget fått massiv kritikk i hjemlandet etter de bukket under for Fifas gult kort-trussel. (NTB)

Tirsdag opplyste det tyske fotballforbundet (DFB) at de vurderer å anke Fifas forbud inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS), som har et stående panel i Qatar for å kunne hurtigbehandle saker knyttet til VM. Det er ikke kjent om en slik anke har blitt innlevert, men omkl 14 onsdag spiller Tyskland sin første VM-kamp mot Japan.

Bayern München-stjernen lar det skinne igjennom at han synes det er urimelig at all oppmerksomheten rundt dette armbindet skal ta oppmerksomheten vekk fra idretten.

– Forbundet og vi spillerne har vært involvert langt utenfor fotballbanen i årevis. Mange nasjonale aktører har egne stiftelser eller har støttet ulike samfunnsorganisasjoner med stort engasjement i årevis. Med vår lagstiftelse har vi lansert ulike initiativ ikke bare i forbindelse med turneringen i Qatar, men også i hele Tyskland.

– Alle som forventer at vi fotballspillere skal nedprioritere oss selv som idrettsutøvere og gi opp våre sportsdrømmer, som vi har jobbet for hele livet, for å posisjonere oss enda mer politisk, vil bli skuffet, skrev Müller på Instagram, mindre enn et døgn før Tysklands første kamp i årets VM.

Innlegget er likt av over 600.000 brukere i løpet av 18 timer. Det er nesten dobbelt så mange som på Müllers nest mest populære post.

Skjermdump: Instagram

Les også:

UEFA stanset tysk regnbuemarkering

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.