FIFA-president Gianni Infantinos makabre tale i helgen var et forsøk på å fjerne litt av kritikken som pøses over VM i Qatar. Det var, mildt sagt, ikke særlig vellykket.

En hel verden reagerte med vantro på Infantinos timeslange monolog. Særlig innledningen skapte reaksjoner.

– I dag har jeg veldig sterke følelser. I dag føler jeg meg qatarsk. I dag føler jeg meg arabisk. I dag føler jeg meg afrikansk. I dag føler jeg meg homofil. I dag føler jeg meg funksjonshemmet. I dag føler jeg meg som en migrantarbeider, sa Infantino.

Tom Slater er redaktør av Spiked, og var en av mange som ikke lot seg imponere.

Hans morsomme «I feel gay»-tale avslørte hykleriet til en woke elite.

Infantino var ikke ferdig. Han klarte også å sammenligne sin oppvekst, da han ble mobbet på grunn av sitt røde hår, med situasjonen til migranter og homofile i Qatar.

Det Infantino gjorde er lett gjenkjennelig. Men problemet var at Infantino mislyktes totalt. Latterligheten ble for tydelig. Som da han hevdet at Qatar var mer migrantvennlig enn Vesten, siden Qatar faktisk tar imot migranter som gjestearbeidere, mens Vesten stenger sine grenser.

Som om grensen i sør er stengt? Som om ikke Europa oversvømmes av migranter? Riktignok er det få av disse som jobber, særlig her i Europa. Men hvilke grenser er stengte?

Det samme er å avlede kritikken av ølforbudet innført i siste liten ved å antyde at forargelsen har blitt drevet av islamofobi.

Engelske og tyske supportere har brukt mange titusener av kroner for å reise til Qatar. Ølservering på tribunene var lovet, inntil for noen få dager siden.

Så endret Qatar mening. Islam trumfer alt.

Reaksjonene på Infantinos tale har vært sterke. Dette er en kontrast i forhold til det Slater beskriver som The Great Awokening of 2020.

Den gangen hyllet store selskaper, medier og en samlet gjeng med Demokratenes politikere Black Lives Matter. Begrep som strukturell rasisme og white supremacy ble spredt helt ned i barneskolenivå.

Man blir også hyllet av woke-mafiaen hvis man tar avstand fra «giftig maskulinitet» eller krav om å vise ID ved valg. Fauci gikk til tider rundt med tre ansiktsmasker, selv innendørs!

For ikke å snakke om all sensuren i sosiale medier, som støttes fullt ut av et mediekorps som har sluttet å bry seg om ytringsfrihet.

Man kan kanskje si at disse bedriftene faktisk mener det, i motsetning til FIFA-sjefen.

For Infantinos tale så ut til å være åpenbart kynisk.  På den ene siden uttrykte han en dyp forbindelse med migrantarbeidere og homofile, mens på den andre siden sa han at situasjonen ikke var så ille for dem i Qatar som mediene liker å fortelle.

Antall dødsfall blant gjestearbeidere har riktignok vært overdrevet og misforstått. Men det er ingen tvil om at behandlingen av disse har vært elendig. Vi snakker om elendig lønn, dårlige boforhold og rene slavekontrakter.

Situasjonen for LGBTQ-folk i Qatar er også helt uholdbar.

Med andre ord: Akkurat som i alle andre land som er under islamsk ideologisk kontroll. Men ingen kritiserer islam, det er dette som irriterer meg.

Det er dessuten interessant at noe så tidsriktig som LGBTQ-aktivisme preger så mye av kritikken. Det virker som nesten alle har glemt at LGBTQ-personer utgjør en liten andel av befolkningen i Qatar. Men rundt halve befolkningen er kvinner, og de lever under et rent tyrrani.

Men ingen snakker om undertrykkelsen av kvinner. Dette er jo ren islam, og islam må jo ikke rammes av kritikken.

Noen helter skiller seg ut, fra svært  overraskende hold.

For flere av spillerne fra Iran, deriblant forsvarsspilleren Ehsan Hajsafi, har uttrykt sin misnøye med det iranske regimet, og gir tydelig støtte til demonstrantene. Ifølge Sky News har 362 mennesker, inkludert 56 barn, mistet livet i opptøyene som oppsto etter at Masha Amini ble drept av iransk moralpoliti fordi hun ikke hadde båret hijaben korrekt.

AEK Athen-spilleren uttalte følgende, som må oppfattes som en klar støtte til demonstrantene.

– De skal vite at vi er med dem. Og vi støtter dem. Og vi sympatiserer med dem angående forholdene.

– Vi må akseptere at forholdene i landet vårt ikke er riktige, og at folket vårt er ikke fornøyde. Vi er her, men det betyr ikke at vi ikke skal være deres stemme eller at vi ikke skal respektere dem.

Også stjerneangriperen Sardar Azmoun har vært klar og tydelig.

– I verste fall blir jeg avskjediget fra landslaget, skrev Azhoum på Instagram.

– Ikke noe problem. Jeg ville ofret det for ett eneste hår på hodet til iranske kvinner. Denne historien vil ikke bli slettet. De kan gjøre hva de vil. Dere bør skamme dere for å drepe så lett; lenge leve iranske kvinner.

Dette er to spillere som bor i Europa. Allikevel medfører utspillene risiko, særlig for eventuelle familiemedlemmer som fortsatt oppholder seg i Iran.

Men hele det iranske laget unngikk å synge nasjonalsangen før VM-kampen mot England, som vår redaktør skrev om tidligere i dag. Dette inkluderer også spillerne som til vanlig spiller sine kamper i Iran.

Landslaget nektet å synge nasjonal­sangen, og skuespillere trosser regimet

England droppet å bære et One Love kapteinsbind. Som en rekke andre europeiske lag ville de ikke risikere at kapteinen ble tildelt gult kort.

I stedet gikk de ned på kne for BLM. Rett og slett patetisk. De vant 6-2 mot Iran, men iranske tilskuere feiret trøstemålene som om de hadde vunnet VM-finalen.

Ingen fra de vestlige land gjennomsyret av woke ideologi har vist et snev av mot i denne situasjonen, og nå burde de nesten føle seg latterliggjort av motet spillerne til Iran viste.

Det virker som noen av våre lesere misforstår hva jeg mener om denne saken. Derfor klargjør jeg det nok en gang:

  • Hvis noen seriøst mener at VM skal boikottes, hvorfor er det ingen lag som ikke har møtt opp?
  • Tror noen at et norsk landslag som hadde kvalifisert seg til VM hadde unngått å reise til Qatar?
  • Hvorfor er det ingen av kritikerne som påpeker at Qatar ikke skiller seg noe særlig fra mange andre islamske land?
  • Hvorfor er det ingen som peker på hvor ille Qatar og andre islamske land behandler sine kvinner?

Jeg er imot boikott av VM, fordi skandalen skjedde i 2010. Qatar skulle aldri ha blitt tildelt VM, av flere grunner:

  • Islamske tyrannier burde ikke tillates slik sportsvasking.
  • Korrupsjonen er nok en skandale for et gjennomkorrupt FIFA.
  • Å arrangere fotball-VM i november/desember ødelegger mesterskapet.
  • Qatar eier ikke skikkelige fotballtradisjoner, og VM har blitt gjennomsyret av woke politikk.

Så i dag går min støtte til de overraskende heltene fra Iran. Generelt har jeg et meget positivt inntrykk av de iranere jeg har møtt. Det er ikke folket det er noe galt med, men de som utgjør den politiske og religiøse ledelsen.

De er som nordmenn: Jeg er glad i de fleste nordmenn, men føler kun avsky overfor de som kaller seg vår ledelse. Dog trekker jeg det selvsagt ikke så langt som at jeg sammenligner våre politikere med de som tyranniserer det iranske folket.

Men mens Lise Klaveness ikke våget å fortelle at hun var gift med en kvinne i sin oppskrytte tale i Doha, så er iranske fotballspillere villige til å risikere mye.

Hvem er det som viser mot her?

Det er som Slater sier det avslutningsvis:

– Neste gang du ser politikere, store selskaper eller andre store organisasjoner bli hyllet for å si politisk korrekte ting på en prangende måte – husk Gianni Infantinos «I feel gay»-tale, og sjekk ut Google. Du vil sannsynligvis finne mer enn noen få skjeletter i skapene deres.

Les også:

Lise Klaveness hylles for talen i Doha, men er det fortjent?

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.