Pappaen til Liverpool-angriperen Luis Diaz er løslatt etter kidnappingen som har pågått i nesten to uker. Det bekrefter det colombianske fotballforbundet.

Colombianske medier var først ute med nyheten.

– Det colombianske fotballforbundet takker de nasjonale myndighetene, militæret og politiet, i tillegg til alle institusjonene og tjenestemennene som gjorde frigivelsen av Luis Manuel Díaz mulig, skriver forbundet på X.

Belastningen for Diaz var forståelig nok så stor at han måtte stå over kamper for klubben. Han returnerte mot Luton, og da han scoret utligningsmålet helt mot slutten viste han en T-skjorte under drakta som ba om frihet for sin far.

Skjermdump video

Det var geriljagruppen National Liberation Army (ELN) som sto bak kidnappingen. Både faren og moren ble kidnappet av ELN 28. oktober, men moren ble frigitt nokså raskt av politiet i Colombia.

Faren til Diaz ankom en flyplass i et helikopter, og skal ifølge lokale medier være i god stand, uten synlige skader, skriver The Independent.

Hans arbeidsgiver har uttrykt sin glede på X.

Det hevdes at frigjøringen skjedde etter forhanlinger mellom Colombias myndigheter og ELN. ELN skal ha krevd sikkerhetsgarantier.

Kidnappingen forstyrret de pågående fredsforhandlingene mellom myndighetene og ELN. Konflikten har pågått i seks tiår, og minst 450.000 mennesker har mistet livet.

Partene inngikk en våpenhvile i august. Myndighetene krever at geriljagruppen frigir alle gislene de har under sin kontroll, men spesifiserer ikke hvor mange det dreier seg om. ELN har tradisjonelt brukt kidnapping som en måte å finansiere sitt opprør mot myndighetene.

Det er ikke kjent om det er betalt løsepenger til ELN.

Nå blir europeisk fotball involvert i terror i andre deler av verden. Flere muslimske spillere har fått sparken for å uttrykke støtte til Hamas. Tottenham-spilleren Solomon ble utestengt fra Instagram etter å ha uttrykt sin støtte til hjemlandet Israel i den krisen landet opplever.

Det er trist å se hvordan politikken infiltrerer idretten, som da britiske overbetalte fotballspillere knelte for BLM i over to år, og det skjer fortsatt i enkelte kamper.

LGBTQ-religionen har også infiltrert fotballen, hvor det er en trend at kapteiner ifører seg kapteinsbind i regnbuefarger.

Fotballpresident Lise Klaveness er et godt eksempel. Hun holdt en tale i Doha før fotball-VM i Qatar, hvor hun markerte at hun så på Qatars LGBTQ-politikk som uakseptabelt. Jeg har ikke sett Klaveness holde den samme talen i moskeer i Norge.

Lise Klaveness hylles for talen i Doha, men er det fortjent?

Alle med en viss interesse for fotball og en smule fornuft reagerte da Qatar ble tildelt VM allerede 2. desember 2010. Korrupsjonen virket åpenbar. Men woke-folket måtte ha noe bedre enn dette før de reagerte.

Uansett: Det er en glede å høre at faren til Diaz er frigitt og ved god helse. Dessverre fikk dagen en bitteliten ripe i lakken for Diaz, siden Liverpool tapte 3-2 borte mot Toulouse i Europaleage i dag.

Det betyr selvsagt ingenting. Familiens sikkerhet er mange tusen ganger så viktig som fotball.

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.