Årets første toppkamp i Premier League er nettopp ferdig spilt. Som ventet ble det en jevn kamp mellom Chelsea og Liverpool.

Kampen startet med full intensitet, og Liverpool dominerte.

Luis Diaz tilbake fra start gleder en Liverpool-supporter. Da han var i toppform før han ble skadet, holdt jeg og min yngste sønn på å le oss i hjel når vi lekte leken «hvor langt unna ballen er Diaz?»

Han var alltid der ballen var, det var det vi lo av. Energien og innsatsen toppes med skills og målpoeng.

Etter 11 minutter gjør Gapko en glimrende prestasjon, og serverer ballen uegoistisk til Salah, som treffer tverrliggeren, 10 cm unna en perlescoring. Men Chelsea har også muligheter og fremstår som en trussel, og ser ut til å komme inn i kanpen etter rundt kvarteret.

Ungareren Dominik Szoboszlai ser ut til å være erstatningen etter Henderson, som har valgt oljepenger i Saudi-Arabia. Det ser ut som en meget bra erstatning, han er kjøpt etter gode prestasjoner for Leipzig.

Argentineren MacAllister, som imponerte under fotball-VM i fjor og dro hjem med gullmedaljen, er også ny, et meget lovende kjøp. Men han hadde ikke en god kamp i dag, med alt for mange feilpasninger.

Så scorer min store helt Diaz etter 17 minutter, etter en nydelig pasning fra Salah! Vidunderlig fotball etter lidelsene under kvinne-VM.

Etter 20 minutter skriker Chelsea etter straffe, men kommentatoren til Viaplay sier at det neppe var straffe. Personlig er jeg inhabil, men det var på grensen i det minste.

Salah får en god sjanse etter 25 minutter, etter forarbeid av Diaz. Men en forsvarsspiller stanser skuddet.

Etter 28 minutter åpner Salah ballet for sesongen, og plasserer ballen i mål. Men dessverre avslører VAR at han var noen centimeter i offside.

Så utligner Chelsea, og selv jeg må innrømme at det ikke er helt ufortjent. Disasi får æren etter at han får ballen fra hodet til Chilwell.

Etter 38 minutter er det Chelsea sin tur igjen, da Chilwell scorer og VAR avlyser. Denne offsiden var dog litt mer åpenbar enn offsiden til Salah. Begge avgjørelsene er dog korrekte. Uansett, for nøytrale tilskuere er det en fantastisk kamp man bevitner.

– Det er en morsom fotballkamp da! Masse situasjoner, sier Viaplays kommentator.

Rett etterpå får Chelsea en ny stor sjanse, Jackson får avslutte upresset, men klinker ballen høyt, høyt over mål. Chelsea er i ferd med å ta over kampen fullstendig.

Særlig midtbanen svikter, og Liverpool gir enorme rom til aktive Chelsea-spillere. Det er også en god del rot og dårlige plasseringsvalg i forsvarsrekka. Jürgen Klopp er trolig meget misfornøyd etter første omgang.

Van Dijk forsøker en avslutning tidlig i andre omgang, men den går rett over krysset. Liverpool starter best etter pausen.

Etter 52 minutter er Diaz nær scoring etter en corner fra den nye ungareren Szoboszlai. At VAR ikke dømmer straffe er uforståelig, siden en Chelsea-hånd åpenbart treffer ballen. En ren skandale, sett fra en inhabil posisjon.

Rett etterpå får Chilwell en kjempesjanse, men Liverpools keeper Alisson redder. Liverpool går rett i angrep, og kun en fantastisk takling hindrer Salah fra å komme alene med keeper. For en fotballkamp!

Dessverre dominerer Chelsea, men forsvaret til Liverpool virker litt bedre organisert etter pausen. Det er midtbanen som svikter, etter min mening. Det er som om Chelsea får hele midtbanen til fri disposisjon.

Liverpool skaper egentlig ingenting. Gallagher er glimrende på sin defensive midtbaneposisjon hos Chelsea. Jackson får noe som er ut som en stor sjanse etter 70 minutter, men med Alisson i mål er det null problem.

Liverpool bytter ut fire spillere, og en av de som må ut er en tydelig irritert Salah. Men han leverte absolutt ingenting etter pause, så et greit bytte. Selv superstjerner må prestere.

Både Liverpool og Chelsea skaper sjanser på slutten av kampen, men Chelsea var best. Ingen av lagene er fornøyd med ett poeng, nå må Liverpool jage City og Arsenal allerede etter en kamp.

Trøsten får være at det var en flott fotballkamp, men dette er en mager trøst for de som heier på ett av de to lagene.

Til info: Det er ingen planer om å rapportere fra alle kamper i årets Premier League, men første kampen til potensielle topplag får omtale nå denne helgen.

I morgen braker det løs på Old Trafford, for de som bryr seg om slikt.

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.