Presset var stort før Liverpool skulle forsøke å slå et Chelsea-lag i stigende form. Arsenal og Manchester City gjør det vanskelig for den avtroppende manager Jürgen Klopp og hans mannskap.

Siden City startet 45 minutter før Liverpool, var det allerede klart at det gikk mot nye seier for de lyseblå. Dermed var oppgaven klar: Liverpool måtte vinne hvis de skulle holde City bak seg. Særlig siden Haaland er tilbake fra skade, og startet dagens kamp på reservebenken.

Arsenal jager bak, og viser også styrke. Liverpools motstander Chelsea har vunnet de tre siste kampene, og ser sterke ut for tiden.

Men på Anfield må slike kamper vinnes, hvis man skal ha håp om å ta gull i Premier League. Særlig mot et elendig bortelag, som har tapt fem av sine seks siste bortekamper.

Liverpool starter som vanlig i hundre, men svikter litt i presisjonen, selv om det høye presset er i verdensklasse. Etter fem minutter får Nunez en mulighet, men forsøket på å lobbe over keeperen mislykkes.

Så kunne Chelsea fått straffe på sitt første forsøk, Gallagher blir tatt og den er minst i grenseland.

Rett etterpå får Nunez til et brukbart skudd, men treffer over mål.

Min helt Diaz roter litt i starten av kampen, selv om det selvsagt ikke er noe å utsette på innsatsen.

Så forsøker Nunez nok et skudd fra rundt 20 meter, denne gangen utenfor. Men Nunez er virkelig på gang nå og har prestert meget bra de siste kampene, med flere scoringer (omsider).

Og så prøver Nunez igjen! Han er målsugen i dag. Men Diaz fortsetter å rote det til rett etterpå.

Uansett: Liverpool dominerer fullstendig det første kvarteret. Men det hjelper lite, når stillingen fortsatt er 0-0.

Nunez igjen! Hans femte forsøk er det beste så langt, men Chelseas keeper Petrovic klarer med en kanonredning å dytte ballen i stolpen.

Diaz får en god mulighet etter et flott innlegg av unggutten Bradley, men dette ser ikke ut til å være Diaz’ dag, og han bommer grovt på mål med et dårlig hodestøt.

Chelsea får holde ballen i en del sekunder for første gang denne kampen. Men så bryter Bradley, og ballen sendes videre til Jota.

Jota gjør resten selv, og snubler seg gjennom et elendig Chelsea-forsvar, og så er det 1-0 til Liverpool etter 23 minutter, meget fortjent.

Etter 30 minutter klarer Diaz en god pasning til Curtis Jones, som leverer en fin avslutning fra 11-12 meter. Men Petrovic redder nokså enkelt.

Chelsea virker sjanseløse, så Chilwell forsøker å filme seg til et straffespark. Dommer Tierney står godt plassert og lar seg ikke lure, han deler ut gult kort til skuespilleren.

Så scorer Bradley! Diaz gjør mine ord til skamme, og vinner en duell på midtbanen. Han leverer pasningen til Bradley. 20-åringen nøler ikke, stormer mot mål og plasserer ballen i motsatt hjørne fra relativt skrått hold. En vakker scoring, 2-0.

Bradley er erstatningen til superstjernen Trent-Alexander, men har vært så god at han er i ferd med å bli en stor helt på Anfield, som synger for å hylle ham.

Så får Gomez ballen på 40 meter ca. Anfield hyler som vanlig shoot! (Gomez har spilt nesten 230 kamper uten å score ett eneste mål).

Liverpool får deretter straffe rett før pause. Det er Jota som blir felt, og det ser litt merkelig ut ved første øyekast. Men reprisen viser at han blir stemplet, og ifølge kommentar Tjernås er det «null tvil». VAR er enig.

Men Nunez tar straffen, og da ender selvsagt skuddet i stolpen. Ah…Hva tenker man når man lar Nunez ta straffe? I stedet for å punktere kampen går Liverpool til pause med en ubehagelig usikkerhet.

Andre omgang starter rolig, men Chelsea får en god sjanse etter 50 minutter. Mudryk bommer grovt fra noen få meter, ballen går langt over mål.

Etter en times tid leverer Liverpool flott angrepsfotball, og Nunez får nok en god sjanse. Men scoring blir det selvsagt ikke.

Bradley fortsetter å imponere. «Uvirkelig», er dommen til Tjernås.

Så får unge Bradley en flott pasning på høyrekanten, og nok en gang er han god. Han bryter gjennom ned mot dødlinja og legger et perfekt innlegg, som Szoboszlai plasserer i mål på en god heading. Roen senker seg i min stue, mens det koker på Anfield.

Bradley er Liverpools nye superstjerne, med både mål og to målgivende! Han er nå så god at Klopp bytter ham ut for å spare ham.

– Du kan ikke spille bedre som høyreback enn det han har levert, sier Tjernås imponert.

Så reduserer Chelsea. Nkunku utnytter et sløvt Liverpool-forsvar, hvor van Dijk må ta mesteparten av ansvaret. Det er fortsatt 20 minutter igjen, og håpet lever for de blå.

Rett etterpå vil Chelsea ha straffe, da van Dijk treffer benet til Nkunku. Det er straffe, mener Tjernås. Det er vanskelig å være uenig.

Så er det nesten komisk da Nunez nok en gang treffer treverket kort tid etterpå, på en flott heading.

Etter 78 minutter får Nunez det endelig til, da han får ballen på venstre kant av 16-meteren. I stede for å forsøke å treffe stolpen selv leverer han en perfekt pasning til Diaz, som har hevet seg voldsomt utover kampen, og nå får scoring i tillegg. 4-1, og kampen er kjørt.

Chelsea rekker å få sin første corner fem minutter på overtid, før kampen blåses av. Det var klasseforskjell mellom lagene. Når meget gode spillere som Palmer er helt usynlig, og Stirling bare var synlig når han gjorde feil, så er Chelsea sjanseløse mot et Liverpool som virker å være i toppform.

Bradley var dagens spiller, og håpet om gull lever videre for de som støtter laget fra Merseyside.

Min spådom står seg fortsatt, om enn noe svekket etter dagens maktdemonstrasjon: City tar gullet. Men et snev av håp er verdt gull i seg selv.

Arsenal er veldig gode, men hvordan de skal klare å ta igjen både Liverpool og Manchester City ser jeg ikke. Riktignok er jeg ikke nøytral, men jeg er samtidig den fødte pessimist.

Søndag tar Arsenal imot Liverpool på hjemmebane, og dette er en kamp Arsenal må vinne hvis de fortsatt skal regnes som en konkurrent. Jeg tror Arsenal har gode muligheter her.

I mars møter Liverpool City på Anfield. Da kan mye avgjøres. Før dette er det blant annet en tur til Wembley 25. februar for å spille finale i Ligacupen mot dagens motstander.

For øvrig var dette Klopps seier nummer 200 i Premier League. Kun Pep Guardiola har klart det på færre kamper.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.