Oppgaven virket nesten umulig for Liverpool før dagens viktige kamp borte mot Manchester City, som har vunnet 23 kamper på rad hjemme på Etihad. Men ingenting er umulig i fotball.

Innstillingen før kampen for en Liverpool-tilhenger var enkel.  Man forventet tap, uavgjort ville vært fantastisk, og seier et mirakel.

Mest av alt håpet jeg på en velspilt, intensiv toppkamp, helst uten nye VAR-skandaler.

Overraskende nok lot Klopp Curtis og MacAllister spille fra start på midtbanen sammen med selvsagte Szoboszlai. Ungareren har vært glimrende siden han kom til klubben før sesongen. Argentineren MacAllister på sin side har vært en stor skuffelse, med masse feilpasninger og få gode prestasjoner.

Etter min mening burde Liverpool ha startet med Gravenberch på midtbanen og Diaz i stedet for Jota. Men hva vet jeg jeg sammenlignet med Klopp?

City tar umiddelbart kontroll over kampen, og dominerer de første ti minuttene. Liverpool har noen overgangsmuligheter, men er unormalt upresise i pasningsspillet, og gjør også feil valg ved noen anledninger.

Etter 11 minutter gjør keeperen Allison en stor tabbe, og sentrer direkte til Phil Foden innenfor 16-meteren. Nok en gang blir Liverpool straffet av manglende presisjon, men skuddet er får dårlig, og Allidson kunne ha reddet i blinde med en arm på ryggen.

Etter 15 minutter får Liverpool sin første gode mulighet. For første gang får de røde til et strukturert angrep. Ballen havner ute hos Salah på høyresiden, som treffer Nunez med et flott innlegg.

Men Nunez er jo vaksinert mot å score, og Edison avverger på en brukbar redning. Ett minutt senere har Nunez nok en veldig god mulighet, men får ikke kontroll over ballen, og det ender med ingenting.

Etter tyve minutter sitter man med følelsen av at kampen er i ferd med å jevne seg ut. I slike knalltøffe bortekamper er det viktig å holde nullen de første 20 minuttene, og det har Liverpool klart. Håpet vokser!

Haaland har en brukbar start, og samarbeider godt med driblefanten Doku ute på venstresiden. Han leverer også noen gode defensive prestasjoner, og holder på å score etter hårreisende arrogant tilbakespill innenfor en tettbefolket 5-meter av Curtis. Men ellers får ikke Haaland noen muligheter de første 25 minuttene.

Men hva gjør vel dét, når Haaland ett minutt senere sender Manchester City i ledelsen! Et elendig utspill fra Allison havner rett i beina på Ake, som etter litt lek med ballen sender den videre til Haaland, som setter ballen i mål fra omtrent 11 meter. Allison er ikke langt unna å redde, men uansett 1-0 til City.

Haaland har dermed scoret 50 Premier League-mål på 48 kamper, og setter nok en historisk rekord. Selv om det er med litt bitterhet og motvilje, så må man jo bare gratulere Bryne-gutten for en nesten ufattelig prestasjon.

Liverpool får bare skylde på seg selv. Man kan rett og slett ikke gjøre slike feil hvis man skal ha en mulighet til å slå City på Ethiad.

Liverpool får til noen brukbare angrep, men det blir ikke presist nok, og Foden får til et godt skudd, god redning av Allison.

Men det ender 1-0 til pause. Skulle gitt mye for å vært tilstede under Klopps peptalk i pausen!

Den første gode sjansen i andre omgang får Alvares for City etter en god kontring, men argentineren skyter over.

I det 54. minuttet byttes Jota og Jones ut med kruttønna Diaz og nederlenderen Gravenberch. Rett etterpå får Haaland en mulighet på rundt sju meter, men treffer ikke skikkelig på skuddet.

Etter 67 minutter ser det ut til at City går opp i 2-0 etter nok en gigatabbe av Allison. Men målet blir annullert for angrep på keeper. Avgjørelsen var nokså tvilsom, men neppe noen VAR-skandale.

Etter 70 minutter får Nunez nok en mulighet fra kort hold, men litt på skrått. Edison avverget. Noen minutter senere får Haaland et innlegg fra frispark, men nikker ballen godt over mål.

Haaland får nok en mulighet i det 79. minutt, men skuddet blokkeres.

Så utligner Liverpool! Det er nesten ikke til å tro, hele lokalkafeen glor på med siden jeg ser kampen på laptop med lyd i øret. Alexander-Arnold leverer et presist skudd nede i hjørnet fra litt utenfor 16-meteren. Jeg bryr meg ikke. Det er ti  minutter igjen.

Det skjer ikke så mye de ti siste minuttene. Men så legges det til åtte minutter, det er ikke behagelig. Særlig Alexander-Arnold virker svimmel etter å ha måtte forsvare seg mot Doku i 90 minutter.

Doku er en fantastisk dribler, og rask nok til å komme seg forbi i alle merkelige situasjoner. Heldigvis for Liverpool har denne morsomme spilleren en tydelig svakhet: Det tar for lang tid før han sender ballen videre, noe som ser ut til å frustrere Haaland noen ganger.

Allison fortsetter å gjøre tapper, og nok et dårlig utspill ender med corner til City, syv minutter på overtid. Haaland vinner duellen, men ingen følger med på bakre stolpe, og ballen går utenfor.

Så er kampen over. Liverpool må glede seg over å høre dommeren blåse.

Et kjemperesultat for Liverpool, som da fortsatt bare er ett poeng bak City. Med tap hadde avstanden vært fire poeng. I tillegg har Liverpool hjemmekamp mot Manchester City til gode.

City var åpenbart det beste laget, og fortjente tre poeng. Men slik ble det ikke.

Det største problemet for Liverpool var at nøkkelspillere sviktet. Allison har jeg aldri sett så dårlig, og selv ikke Szoboszlai presterte på sitt vanlige nivå. Heller ikke Salah spilte noen god kamp.

Hvis man skal gjøre et falskt forsøk på å late som at men er nøytral, så var selvsagt Haalands mål nummer 50 dagens høydepunkt. Ingen har klart 50 mål på så få kamper i Premier League. Andy Cole klarte 50 mål på 65 kamper, så Haaland knuste rekorden overlegent.

Haaland spilte en god kamp, og kunne fort fått til en scoring til eller to.

Den store skuffelsen var at kampen ikke leverte hverken den kvaliteten eller intensiviteten man burde forvente. Men selvsagt var det spennende.

Det kan jevne seg fryktelig ut på toppen av Premier League nå, noe som selvsagt øker spenningsnivået. 18.30 i dag spiller Arsenal borte mot Brentford, og en seier der vil sende Arsenal til topps, ett poeng foran City.

I morgen 15.00 tar Tottenham imot Aston Villa på hjemmebane, og kan med seier komme à poeng med Manchester City. Hvis derimot Aston Villa vinner vil de ha like mange poeng som Liverpool!

Så lenge det er spenning, er det håp. Underholdningsverdien stiger også. Helgen er reddet!