Arsenal slet seg til seier mot Brentford i går, avgjørelsen kom rett før slutt. Dermed var presset hardt på de andre topplagene før møtet på Anfield i dag.

Både Manchester City og Liverpool måtte ha tre poeng for å henge med. Liverpool ville dog tangere poengene til Arsenal, men målmaskinen Arsenal har langt bedre målforskjell.

Få hadde vel trua på Liverpool-seier før kampstart, siden laget er plaget med en rekke skader. Juniorspillerne har imponert, men man trenger vel de beste for å slå City.

Men tross alt: City under Pep Guardiola har vel aldri vunnet en kamp på et Anfield med tilskuere til stede. Gidder ikke å sjekke om dette stemmer, men kommentatoren til Viaplay hevdet dette.

Szoboszlai var tilbake fra start, mens Salah startet på benken. Heldigvis fikk han selskap av den ubrukelige Gakpo.

City hadde fullt lag, og pessimismen var uunngåelig.

De lyseblå startet best, men Liverpool kjempet seg fort inn i kampen. Dog er det City som skaper de første mulighetene. Særlig Foden virket klar for krigen, og etter ti minutter ser det ut til at City har tatt kontrollen over kampen.

Men Liverpool kommer tilbake, og etter tyve minutter er kampen jevn og intens. Det er helt tydelig at begge lagene går for seier, da blir det sjelden kjedelig for oss som ser på. Liverpool scorer også et mål, som blir korrekt annullert for offside.

Jubelen i stua i Stavanger skremte vettet av hunden, som vanlig. Verre enn nyttårsaften, nesten! Men det er fortsatt 0-0.

Så scorer City etter 23 minutter, City får corner, John Stones får stå alene på første stolpe, dårlig forsvarsspill av Liverpool. Helt ufortjent er det absolutt ikke.

Etter 31 minutter leverer Liverpool godt angrepsspill, og Szoboszlai får til en brukbar heading som går over mål. Her kan han score!

Liverpool vinner ballen flere ganger i gode posisjoner, så det er fortsatt håp for dem som heier på de røde. Men City er hele tiden en trussel.
Etter 38 minutter oppstår en stor duell mellom Haaland og van Dijk, og Haaland kommer til en ok avslutning. Men Kelleher reddet enkelt, bra forsvarsspill av Liverpools kaptein.

Etter 41 minutter får Liverpool en god mulighet, men avslutningen til turbomaskinen Diaz går utenfor.

Etter 43 minutter stjeler Haaland ballen fra en uoppmerksom van Dijk, men Alvarez klarer ikke å utnytte pasningen fra jærbuen. Rett etterpå roter Walker bort en god sjanse ved en dårlig pasning mot De Bruyne.

Liverpool går rett i angrep, det bølger frem og tilbake. Nøytrale tilskuere må jo kose seg.

Uansett, første omgang ender med ledelse til Manchester City. Men Liverpool er som regel best i andre omgang, Salah kommer sikkert inn den siste halvtimen, og derfor er kampen fortsatt nokså åpen.

Det passer seg å gi litt skryt til Mac Allister, som spiller sin beste kamp denne sesongen. Unggutten Bradley er også god, og Endo har all grunn til å være fornøyd med sin innsats.

For City er Haaland og Foden gira opp, og De Bruyne er som vanlig solid. Alt kan skje.

Andre omgang

Det tok ikke lang tid før Ake gjorde en tabbe, og Ederson sparket ned Núñez etter at han var forbi. Straffe til Liverpool. Men at Ederson unngår rødt kort her, er diskutabelt.

Mac Allister scorer, Anfield eksploderer, og hunden trenger psykologisk assistanse!

Det skjer voldsomt mye. Begge lag skaper muligheter, Foden er alene med keeper etter rundt 57 minutter, men Kelleher forhindrer scoring. Så kommer Salah inn etter 61 minutter. Liverpool virker sterkest i andre omgang, men City er aldri ufarlige.

Så starter Salah showet umiddelbart, en nydelig pasning, og Diaz er helt alene med keeper. Så bommer han på målet! En kjempesjanse, og Diaz har energi, men mangler presisjon.

Rett etterpå er Diaz igjen alene med keeper, men nok en gang bommer han. Det er ikke hans dag, ser det ut til. Liverpool dominerer nå fullstendig.

Så er det Salah igjen, men en halv volley bommer på mål. Liverpool går rett i angrep, seieren virker nå innenfor rekkevidde. City virker faktisk rystet.

Robertson er også byttet inn, og leverer et flott innlegg til Núñez, som er nær scoring. Men godt keeperspill av innbytter Stefan Ortega, som kom inn etter at Ederson selv ble skadet da han skaffet straffe til Liverpool.

Så er Foden på gang igjen etter rundt 73 minutter. Kelleher bokser ballen rett i ansiktet på Foden, og kun tverrliggeren forhindrer scoring.

Rett etterpå takler Walker Salah, som blir liggende en stund. Dommeren lar det gå, en merkelig avgjørelse. Dette er minst ett frispark, trolig gult kort også.

Så kommer Gakpo inn for Núñez, og håpet synker.

Men Liverpool fortsetter å angripe. Litt manglende presisjon i siste øyeblikk fører til at det ikke blir mål. Så setter Diaz på atomkraften, og løper over hele banen, det ender med corner til Liverpool.

Men van Dijk header over mål.

Etter 88 minutter gjør Haaland en god prestasjon og finner Doku ute på venstresiden. Han avslutter og treffer innsiden av stanga. Ballen spretter rett tilbake til Kelleher, her var Liverpool dobbelt heldig.

Noen sekunder senere er det Salah sin tur til å komme alene med keeper, men fra litt skrått hold. 8 minutter legges til.

Helt på slutten av overtiden vil Liverpool ha straffe to ganger. Den første er trolig en grei avgjørelse. Men da Mac Allister får en fotballsko i brystet 9 minutter på overtid, er det vanskelig å forstå at Liverpool ikke får straffe.

Kommentatorene på Viaplay mener den er soleklar. Vel, jeg er ikke nøytral her, men det ser nokså merkelig ut.

Det ender 1-1, Liverpool var det klart beste laget. Kampen var full av kvalitet, intensivitet, spenning og drama. Og kampen om gull i Premier League lever videre.

Slik ser tabellen ut etter 28 kamper. Arsenal seiler opp som en potensiell vinner, mye avgjøres på Etihad i slutten av mars.