I dag var det tid for et av de klassiske oppgjørene i engelsk fotball. Man City tok imot Man Utd på Etihad. Kampen var veldig viktig for begge lag, men de fleste forventet hjemmeseier.

Dette var faktisk Manchester-derby nummer 192. Det sier litt om hvor dypt historien sitter i begge lags supportere.

Manchester City måtte vinne for å henge med Liverpool i toppen, og ikke la seg passere av et Arsenal i toppform. Liverpool slo Nottingham Forest borte i går, etter at Darwin Núñez scoret kampens eneste mål 8 minutter og 40 sekunder på overtid. Man måtte føle med Forest-tilhengerne, siden Forest nok var det beste laget. Men når man sliter langt nede på tabellen, så skyldes dette ofte manglende effektivitet foran mål.

Arsenal spiller borte mot Sheffield Utd i morgen, og alle forventer at knallsterke Arsenal skal ta tre poeng. Dermed vil de passere City hvis Manchester United tar poeng i dagens kamp.

Manchester United ligger på 6. plass på tabellen, og må vinne for å ha noen mulighet til å jobbe seg oppover på tabellen i kampen for deltagelse i Champions League. 5. plass kan være nok, og med seier er de kun tre poeng bak Tottenham, som riktignok har en kamp til gode.

City går rett i angrep og får første corner før det er spilt ett minutt. De første fem minuttene foregår alt i eller rundt Uniteds 16-meter.

Men så får United en kontringsmulighet. Garnacho stormer frem på høyresiden, og forsøker å finne Bruno Fernades foran mål, men mislykkes. Jeg så ingen andre rød drakter, det sier mye om United denne sesongen.

Så scorer United! 8 minutt: Keeper Onana finner Fernandes med et glimrende utspill fra mål. Fernandes spiller en støttepasning til Marcus Rashford. Han fyrer av fra 22-23 meter, treffer perfekt, og ballen suser i mål helt oppe i krysset via tverrliggeren. En ren perle av en scoring!

United har hevet seg nå. Etter 16 minutter får Rashford en kjempesjanse til å gå helt alene mot keeper, men han roter det til.

Etter 18 minutter er Foden alene med Onana, men Onana gjør jobben med en flott redning. Svakt av Foden, men uansett fullt kjør i kampen, flott underholdning!

Etter 22 minutter får Rashford en ny, god sjanse. Men han bommer fullstendig på ballen fra hjørnet av 5-meteren.

Haaland, som scoret fem mål (!) i kvartfinalen i FA-cupen tirsdag, var stort sett usynlig den første halvtimen. Rashford virker å mene at han har gjort sitt med den fantastiske scoringen, og leverer feil etter feil.

Haaland får en halvsjanse etter 31 minutter. Han kan absolutt gjøre mer ut av dette, men noen tabbe var det vel neppe.

Etter 33 minutter får Varane til et flott skudd helt ned i hjørnet, men Uniteds keeper Onana leverer nok en flott redning.

Nå henger United litt i tauene, men City er for dårlig i avslutningene. De klarer bare å skape noen få gode sjanser, og disse klarer de ikke å utnytte. Tilhengerne til Arsenal og Liverpool føler nok et ørlite håp på dette tidspunktet. Men det er nesten en time igjen av kampen, så her sprettes ikke champagnen ennå.

Etter 44 minutter leverer City flott angrepsfotball. Rodri legger inn, heading fra Foden tilbake til Haaland, som har åpent mål fra én meter. Så bommer han grovt over målet!

– I alle verdens dager, hva er det som skjer! sier Viaplays kommentator.

Det er nesten utrolig at Haaland ikke utligner. Første omgang ender med ledelse til United og en oppgitt Pep Guardiola. Champagnen settes til kjøling, i det minste.

City starter for fullt etter pause, og Onana forhindrer scoring nok en gang etter 49 minutter, da han hiver seg til venstre og endrer retning på en ball som ville gi Foden åpent mål.

Så kommer utligningen etter 55 minutter. Phil Foden leverer et flott skudd fra noen meter utenfor straffefeltet, utagbart opp mot krysset. Men United er rasende, for de ville ha frispark til Rashford rett før scoringen. Dette vil nok bli diskutert etter kampen!

Kampen foregår på kun én banehalvdel nå, og med en halv time igjen sitter man bare og venter på City-scoring. United får låne ballen et minutt eller to, så fortsetter City det harde presset.

Man skjønner hvor dårlig Rashford har vært etter den flotte scoringen når ten Haag bytter ham ut med den ubrukelige brasilianeren Antony.

Men tiden går, og 75 minutter passeres. En lite stripe av håp vokser frem, selv om man forsøker å undertrykke slikt tull.

Garnacho tas hardt av Ederson kort tid etterpå, det blir en VAR-situasjon. Men jeg tror konklusjonen er riktig: Ederson treffer ballen, ingen straffe til United.

Så scorer Foden sitt andre mål for dagen, og City har som forventet snudd kampen. Foden har scoret seks ganger på de fire siste kampene mot byrivalen.

Det er nå under ti minutter igjen av ordinær tid. United klarer ikke å skape sjanser, og tiden renner ut.

Ett minutt på overtid scorer omsider Haaland. Rodri leverer en fin pasning og alene med keeper gjør jærbuen ingen feil. 3-1 til City.

Neste søndag møter Liverpool Manchester City på Anfield. Det blir mer og mer klart for meg at hvis Liverpool skal ha noe som helst håp om å vinne Premier League i år, så må de slå City på hjemmebane.

Dét er lettere sagt enn gjort. Og jeg har ikke glemt Arsenal, som virker ustoppelige for tiden, med en norsk kaptein i storform.

United ligger nå seks poeng bak Tottenham på den ettertraktede 5. plassen, men det er ingen grunn til å gi opp. Tottenham er ustabile, de beveger seg raskt fra fotball i verdensklasse til dårlige gutter på løkka. Før i dag hadde United tross alt vunnet seks av sine syv siste kamper.

Årets Premier League er i det minste spennende!

Slik ser tabellen ut før Arsenal har spilt sin kamp i morgen.