Dagens fotball startet med en vanvittig kamp mellom Liverpool og Fulham. Så fortsatte det med drama på Etihad. Premier League leverer underholdning på skyhøyt nivå.

Liverpool slo Fulham 4-3 etter å ha ligget under 2-3 inntil det 87. minutt, etter fire praktfulle scoringer. For gamle tilhengere fikk man minner om de legendariske kampene mot Newcastle på 90-tallet, som gikk under navnet King of the Castle, og som to ganger på rad endte med 4-3 seier til Liverpool.

En av de neste oppgjørene mellom disse to ble avlyst og utsatt mens en full fotballpub rasende måtte innse at dødsfallet til prinsesse Diana tydeligvis var viktigere enn fotball! Jeg husker at noen rasende Liverpool-supportere hang opp plakater om dødsfallet, med teksten «Princess Di, BIH» (burn in hell).

Nostalgikere kan se klipp fra en av de fantastiske kampene her.

Siden også Arsenal vant sin kamp i går, blant annet etter et flott mål av Martin Ødegaard etter angrepsfotball i verdensklasse, lå presset på City. Nå var håpet at Tottenham kunne krydre dagen ved å stjele poeng fra Man City på Etihad, noe som normalt er en tilnærmet umulig oppgave.

Etter 5-6 minutter sender Son Heung-min Tottenham i ledelsen. En corner til Man City ender opp med en perfekt gjennomført kontring og en strålende prestasjon av Tottenhams største stjerne. 0-1.

Men så utligner City etter kun to minutter. Haaland vinner enkelt hodeduellen etter et innlegg, og via en Tottenham-spiller finner ballen veien i mål. Selvmål av Son, som plutselig har scoret i begge målene.

Noen minutter senere får Haaland en enorm mulighet, men bommer på nesten åpent mål fra syv meter.

– Den treffer Haaland på 19 av 20 ganger, sier kommentator Nils Johan Semb.

Haaland er svært aktiv det første kvarteret, og man sitter med en følelse av at det kun er et spørsmål om tid før han scorer mål. Tottenham ser ut til å miste grepet, ikke uvanlig for lag som gjester Etihad. Kun Liverpool har klart å ta poeng på Etihad på de siste 24 hjemmekampene til City.

Et brukbart angrep av Tottenham etter  22 minutter fører nesten til selvmål av City, men Ruben Dias sender ballen til corner.

Litt etterpå er det Citys tur. Doku avanserer på venstresiden, beveger seg inn i skuddsonen og banker ballen i retning krysset. Tverrliggeren står i veien, vi snakker om centimetere her.

Så sitter den, fantastisk angrepsfotball av City ender med at Alvarez gir ballen til Phil Foden, som ikke har noen problemer fra 5-6 meter. Praktfull fotball, Premier League leverer perler på løpende bånd.

Nå ser det håpløst ut for Tottenham. Ti sekunder etter at jeg skrev dette leverer Alvarez et godt skudd, men stolpen redder Tottenham. Rett etterpå får Haaland en mulighet, men skuddet går langt over, nok en svak avslutning av jærbuen

Det ender 2-1 til pause, og i forhold til dramaet på Anfield tidligere i dag var dette en relativt avslappende affære, krydret med et knippe gode prestasjoner.

Tottenham er i ferd med å implodere fullstendig. Med fire tap på rad kan Spurs bare glemme gullkampen, og målet må være å klare topp fire og en plass i Champions League neste sesong.

Savnet av Kane virket ikke-eksisterende i starten av sesongen, men blir tydeligere nå når sesongen tetter seg til når vi nærmer oss juletider, og det kan bli en tung jul for Spurs-tilhengere.

Bare noen sekunder etter avspark i andre omgang får City en god sjanse. Haaland spiller ballen til Bernardo, som presterer et godt skudd. Men Tottenhams keeper Vicario redder mesterlig.

Kampen dør litt ut, jeg tar meg i å sjekke restauranter i Nord-Italia med tanke på neste års sommerferie. Ja, jeg liker å planlegge i god tid, men sjelden når jeg ser fotball. Men etter 62 minutter får Tottenham en gedigen sjanse, som utnyttes på elendig vis. Uansett hadde et mål trolig blitt annullert for offside.

City imponerer ikke, noe som gir håp for konkurrentene Liverpool og Arsenal. Alt tyder på en svært spennende sesong, noe som gleder alle som liker spenning og drama, uansett hvilket lag man holder med.

Haaland blir også mer usynlig utover i kampen. Tottenham har ikke gitt opp, og er i ferd med å ta over kampen.

Så scorer Tottenham etter 67 minutter! Jeg søler kaffe over hele gulvet da Lo Celso plasserer ballen i hjørnet på et godt skudd fra litt utenfor 16-meteren Heldigvis overlever laptopen denne gangen.

Rett etterpå forsøker Tottenham seg igjen, og City er virkelig i trøbbel. Hvis ikke City vinner denne kampen så passeres de av Liverpool på tabellen… 20 minutter gjenstår, og restauranter i Nord-Italia må vente på oppmerksomheten.

Rodri får en god mulighet for City etter nesten 75 minutter, men skuddet fra kort hold går over mål. Kampen har vært nokså middelmådig, men den lever i det minste.

Tottenham mister grepet, kanskje spillerne er tomme for krefter? Det er en dårlig idé å la City ta over kontrollen med minst 15 minutter igjen å spille.

Det straffer seg fort. Haaland får ballen innenfor 16-meteren, og leverer en perfekt pasning til kompisen Grealish. Plutselig tar City ledelsen etter litt over 80 minutter.

Man kan ikke ta poeng mot City ved å legge seg bakpå. Man må gå i strupen på monsteret, og ignorere at man er sliten og underlegen.

Det ser dessverre ut som om Spurs er i ferd med å svikte, de har ikke de nødvendige kvalitetene, og heller ikke den nødvendige innstillingen.

Men så utligner Tottenham etter 90 minutter, målene bare renner inn i verdens klart beste liga. Svensken Kulusevski demonstrerer hvorfor mitt stadige mas om å heade ballen i det hjørnet innlegget kommer fra er en garanti for scoring, hvis man bare treffer mål. Jeg får gåsehud.

Kanskje det er håp for Spurs allikevel?

Noen minutter senere vinner Haaland ballen på midtbanen. Han blir sparket ned, men reiser seg umiddelbart opp og sender Grealish alene med keeper med en flott pasning, stor prestasjon av Bryne-gutten.

Men dommer Hoover glemmer fordelsparagrafen, og dømmer frispark til Haaland. En ren dommerskandale etter min mening, dog unnskyldt hvis Grealish var i offside.

– Hva faen (WTF)? skrev nordmannen i en melding på X/Twitter med video av situasjonen.

TV2s kommentator sier at vi har sett en fantastisk kamp, trolig fordi han ikke så Liverpool-Fulham tidligere i dag.

Det ender 3-3. Manchester City inntar tredjeplassen på tabellen, bak Liverpool og Arsenal. Tottenham har i det minste klart ett poeng på sine fire siste seriekamper, bedre enn null.

Dette åpner for Liverpool. Arsenal leder, men jeg tviler på at de er sterke nok til å holde hele sesongen, og anser nå at gullkampen står mellom Liverpool og City. Jeg kan selvsagt ta fullstendig feil, som med alle spådommer bortsett fra klimaspådommene, som jo er konsensusvitenskap.