Fjerde runde i Premier League er avsluttet minus én kamp. Før to ukers pause fikk vi levert magi, spenning og drama.

Lørdagen fikk vi oppleve masse mål, overraskelser og hele tre hat trick. Mest imponerende er kanskje Evan Fergusons prestasjon for Brighton mot Newcastle. Han er bare 18 år, men sto for alle tre scoringene i oppgjøret som endte 3-1.

Tottenham-spilleren Son Heung-min ville ikke være noe dårligere. I bortekampen mot Burnley scoret også Son tre ganger. Kampen som endte 2-5.

Men selvsagt deltok også Erling Braut Haaland i målfesten. Manchester City slet i hjemmekampen mot Fulham. Etter en halvtime leverte Haaland en ferdigscoret ball til Julián Álvarez, som enkelt styrte ballen i åpent mål fra noen få meter.

Men Fulham utlignet tre minutter senere ved Tim Ream.

City slet og presterte langt under pari. Men fem minutter på overtid i første omgang kommer scoringen på en flott heading av Nathan Aké. Både undertegnede og kommentatorene mente dog at den scoringen burde ha blitt annulert, siden Akanji sto i offside i en posisjon som var veldig forstyrrende i veien for ballbanen. Selv om han ikke var borti ballen, så er det liten tvil om at han forstyrret målvakten.

Andre omgang ble en ren maktdemonstrasjon av Haaland. I det 58. minutter er det Álvarez som gjengjelder tjenesten med en flott pasning til Haaland, som ikke gjør noen feil.

Ti minutter senere skaffer Álvarez straffe. Siden Haaland misset sist gang var det en viss spenning over situasjonen. Men Haaland banket ballen høyt i sitt venstre hjørne, mens keeperen kastet seg i motsatt retning.

Så kom det tredje målet, fem minutter på overtid. Etter glimrende forarbeid fra Sergio Gomez avslutter Haaland med et kontant skudd nede i hjørnet. Han oppnår ved dette såkalt ekte hat trick, dvs. å score tre mål på rad i en og samme fotballomgang.

Dermed har Haaland levert seks scoringer på de fire første kampene.

En annen gledelig ting var at den norske 20-åringen Oscar Bobb fikk sin debut for Man City.

Normalt ville jeg ha rapportert om både Haaland og Bobb i går, men jeg var invitert i middag hos min familie på farssiden. Fikk dog ordnet det slik at middagen ble utsatt to timer slik at jeg fikk sett kampen.

Søndagen startet med Liverpool, som fullstendig dominerte kampen mot et Aston Villa som har vist sterke tendenser så langt i sesongen. Men på Anfield var de sjanseløse, og Liverpool vant 3-0 etter mål av Szoboszla, selvmål (av Cash) og til slutt Salah.

Deretter var det klart for rundens storkamp: Arsenal mot Manchester United.

Kampen startet rolig og litt nølende. Men så scorer Mercus Rashford for Man U i det 27. minutt etter en flott prestasjon.

Gleden blir kortvarig, for nesten rett fra avspark er det Martin Ødegaard sin tur. Dermed var lagene like langt.

I det 59. minutt dømmes det straffe til Arsenal. Men Haavertz er så dårlig at han ikke klarer å filme til seg en straffe engang. Det er berøring, men Haavertz har mest skyld i den selv, og VAR ber dommeren sjekke på skjerm. Dermed blir det ingen straffe for Arsenal.

Kampen bølger frem og tilbake, og det ser ut til at det skal ende med poengdeling. Men så eksploderer det på Emirates.

Noen få minutter før slutt scorer innbytter Garnacho, og Man United jubler hemningsløst for det som ser ut til å bli en sterk borteseier.

Men VAR avslører at Garnacho var noen centimeter offside.

Nå er det overtid, og det legges til åtte minutter. Etter seks minutter overtid havner en corner hos Declan Rice, som demper ballen med brystet. Alle forventer innlegg fra skrått hold, men Rice skyter, og via en motstander går ballen i mål. 2-1 til Arsenal, og stemningen på Emirates er mildt sagt elektisk.

Noen minutter senere setter Gabriel Jesus inn 3-1 etter en flott prestasjon, og Arsenal er sikret tre viktige poeng i kampen om topplassene.

Etter fire runder er Man City de eneste med fire seire. Hakk i hæl følger Tottenham, Liverpool, West Ham og Arsenal i nevnte rekkefølge, alle med tre seire og én uavgjort. Brighton har hatt en god start og følger rett bak.

Manchester United likker nede i grauten med kun seks poeng på 11. plass, men det er tross alt 34 kamper igjen.

Helt nederst ligger Luton og Burnley med null poeng, men siden de skal møte hverandre og har en mindre kamp, er det mulig å rykke forbi både Everton, Sheffield United og Bournemouth på tabellen.

Nå følger to uker med pause. Jeg gleder meg ikke.