Arsenal hadde svake Burnley borte, og Manchester City skulle møte middelmådige Chelsea på hjemmebane. Dette stinket tre poeng til begge topplagene.

Burnley-Arsenal er kampen klokken 16:00. Burnley rykker nesten helt sikkert ned, de har bare 13 poeng etter 25 kamper på dette tidspunktet. De ligger syv poeng bak Luton på sikker plass, og Luton har to kamper til gode.

Arsenal kjemper for gull. Man forventet klasseforskjell, og det fikk vi.

Martin Ødegaard scorer for Arsenal etter allerede fire minutter, et nydelig skudd fra rundt 17-18 meter, og ingen overraskelser så langt.

Ødegaard er også involvert da Arsenal får straffe etter 38 minutter. Pasningsspillet og hans kreative fotballforståelse er i verdensklasse, han imponerer stadig.

Bukayo Saka tar straffen. 2-0 til Arsenal, jeg begynner å kikke på nyheter for å se om det foregår noe mer spennende i verden.

Andre omgang starter, og Ødegaard fortsetter å imponere. En fin pasning fra ham ender med en flott avslutning av Saka, og det er 3-0 etter rundt 46 minutter.

Etter 65 minutter er Ødegaard også involvert i det som ender med at Trossard øker ledelsen til 4-0.

Etter 77 minutter klarer selv Kai Havertz å score mål! Han gjør alt selv. 5-0 til Arsenal, Burnley er ferdige.

Arsenal leverer mål etter mål, og forsvaret virker solid. I øyeblikket har de scoret 21 mål på de siste fem kampene i Premier League, og sluppet inn kun to. Kombinasjonen mellom Ødegaard og Declan Rice skaper en knallgod midtbane, både offensivt og defensivt.

Det at Arsenal kun klarte ett eneste poeng i sine tre kamper i juletiden gjør dog at de må slite for å ta igjen både Man City og Liverpool. Det er selvsagt mulig, hvis de slår City på Etihad 31. mars. Men jeg tviler.

City

Så var det Man City sin tur, mot et Chelsea som ligger omtrent midt på tabellen, i ingenmannsland.

Chelsea starter ikke så verst. Finnes det håp? Dette spørsmålet stiller jeg etter 20 minutter. Men troen er svak.

Etter 22 minutter får Chelsea en gedigen sjanse, men Jackson roter det bort etter en kontring hvor den brennhete unggutten Cole Palmer gir ham en mulighet alene med keeper. Hva feiler det folk som tjener titalls millioner kroner i året, uten at de klarer å dempe en pasning langs bakken? For så å avslutte med en elendig avslutning!

Man må rett og slett utnytte de mulighetene man får, når man spiller mot overlegne motstandere.

Også Stealing roter bort mottaket alene med keeper etter litt over en halvtime, utrolig klønete. Men dette var offside uansett.

Så scorer Chelsea noen minutter før pause. Det er vel Palmer som spiller ballen til Jackson (nettet mitt sviktet akkurat i øyeblikket), som nok en gang gir Sterling en god mulighet. Denne gangen gjør Sterling alt riktig, og Chelsea leder på Etihad! Håpet lever…City har vel egentlig ikke skapt en eneste målsjanse i første omgang.

Både Palmer og Sterling spilte for øvrig tidligere for dagens motstander.

Haaland får en god sjanse på overtid, men headingen er elendig og Chelsea går i garderoben med ledelse.

De Bruyne er i nærheten av scoren på et frispark litt senere. City går hardt ut i andre omgang.

Etter 50 minutter bidrar Haaland til å starte en nesten perfekt kontring for City, som ender med en avslutning av nettopp Haaland. Han bommer på mål, men det var ikke en tabbe, det var en vanskelig situasjon.

Fem minutter senere er Chelsea nære ved å gå opp i 2-0, men glimrende keeperspill av Edison hindrer scoring.

Haaland får en god sjanse etter en times tid, men Chelsea-forsvaret hindrer ham med heroisk innsats. Det er en spennende og underholdende kamp, selv om kvaliteten neppe er på toppnivå.

Haaland igjen, godt skudd etter 65 minutter. Men Chelseas keeper Petrovic redder mesterlig. Så får Chelsea en god sjanse, som følges opp av et kontringsforsøk av City. Chelsea leverer heltemodig innsats i forsvaret. Dette er moro!

Etter 77 minutter får Haaland nok en super mulighet, men nok en gang er hodespillet elendig.

Chelsea er ekstremt presset. men slutten av kampen nærmer seg, og selv en pessimist som meg begynner å føle et snev av håp.

Så kommer målet, Rodri etter 82 minutter. Jeg skriver dette i real time, og antar nå at City kaprer tre poeng. Men det er i så fall selvsagt fortjent.

På overtid sier kommentator Semb følgende om årets Premier League:

«Det kan bli et vanvittig drama!»

Så blir dramaet synlig kort tid etterpå. City vil ha straffe, og holder på å score 25 sekunder på overtid av overtiden. De får en siste sjanse på corner, men Chelsea ga håp til både Liverpool og Arsenal. For heldigvis blåser dommeren av, og City mister to poeng.