Aston Villa kom rett fra seier mot Manchester City. Arsenal vant 4-3 mot Luton tirsdag etter en dramatisk avslutning. I dag møttes to topplag på Villa Park.

Først måtte undertegnede holde ut det sedvanlige stresset som Liverpool leverer nesten som rutine i år. En bortekamp mot Crystal Palace leverte etter normalt script: Først må de slippe inn et mål. Så kan man vurdere å utligne. Så kan man avslutte med seiersmål i overtiden.

Kjedelig hvis fansen beholder nerver og fungerende hjertemuskler, liksom.

Tilslutt kunne man takke keeper Allison for noen mirakuløse redninger, Salah og Elliot for fine scoringer, og ta en velfortjent kikk på tabellen, hvor Liverpool har funnet sin korrekte plass på topp, om enn for kun noen få timer.

Så fikk jeg se Manchester United ydmykes på Old Trafford, med tap 0-3 mot Bournemouth, som imponerte. Dette er slikt en Liverpool-supporter normalt nyter, men siden United ligger så langt unna toppen av tabellen, så synes jeg bare synd på de av mine bekjente som har valgt feil klubb.

Helgens toppkamp var Aston Villa mot Arsenal.  Martin Ødegaard spilte sin kamp nummer 100 i Premier League for Arsenal, Saka passerte 150 PL-kamper.

Aston Villa starter som forventet brukbart på hjemmebane, de har tross alt vunnet de siste fjorten hjemmekampene på rad. Onsdag slo de Manchester City. Men Arsenal får den første gode sjansen etter 5 minutter. Dette er et innlegg Arsenals toppscorer Saka bør utnytte bedre enn å regelrett bomme på ballen.

Så blir Arsenal straffet, og litt over 6 minutter er spilt da Aston Villa scorer! Det er den knallharde lagkapteinen, skotten John McGinn, som plasserer pasningen fra Leon Bailey i nettet. En vakker scoring, the game is on!

Men det skjer ikke så mye. Saka får en mulighet etter 31 minutter, men det blir for enkelt for Martinez, keeperen til Villa. Kampen er ikke så intensiv som man burde forvente når to topplag møtes i Premier League.

Ødegaard får til et brukbart skudd etter 33 minutter, men den går utenfor og hadde blitt stanset av keeper hvis den traff innenfor stolpen. Greit forsøk, ikke noe mer.

Etter 35 minutter får Martinelli en kjempesjanse for Arsenal, han lobber ballen over keeper og har egentlig åpent mål, men en litt uheldig touch i lobben forhindrer scoring. Intensiteten jeg har savnet begynner å vise seg, og det var et godt forsøk av Arsenals venstreving.

Etter 38 minutter leverer Arsenal flott angrepsfotball, og Ødegaard får en stor mulighet omtrent fra straffemerket. Men godt keeperspill forhindrer scoring.

Arsenal er nå virkelig i ferd med å våkne, og både Ødegaard, Martinelli og Jesus viser seg fram. Dog mangler det fortsatt tilstrekkelig presisjon.

41 minutter, Jesus viser seg fram med et godt skudd, Martinez er på jobb i Villa-målet.

Første omgang avsluttes med en Villa-ledelse på 1-0. Arsenal har absolutt spilt seg inn i kampen, men å levere gode avslutninger er faktisk en del av spillet. Til pause beholder Liverpool førsteplassen i årets Premier League.

Generelt er jeg litt skuffet, for man forventer mer av en toppkamp mellom to lag i svært god form. Dessuten er kanskje uavgjort det absolutt beste resultatet for min klubb? Mest av alt ønsker jeg dog mer underholdning en lørdag kveld.

Allerede etter ett minutt i andre omgang roter Villa det til i forsvaret. Det hele ender med et innlegg, men nok en gang bommer Saka regelrett på ballen. Saka fremstår like ufarlig som da han tok straffespark i EM-finalen mot Italia sommeren 2021.

Villa fortsetter å rote det til i forsvar, og det ser ut som om Arsenal er i ferd med å ta over. Men de gode avslutningene mangler.

Villa synes tydeligvis synd på Arsenal, og i et samarbeid mellom keeper Martinez og Villas toppscorer Watkins plasseres ballen i stolpen, veldig nært selvmål.

Rett etterpå får Ødegaard en klar målsjanse, men bommer fra 8-10 meter. Dette holder rett og slett ikke mål, og etter en times tid er fortsatt Villa i ledelsen.

Villa får en god mulighet rett etterpå, men Digne klarer ikke å utnytte sjansen. Rett etterpå scorer Saka for Arsenal, en god prestasjon, men målet annulleres for offside.

Watkins får en god mulighet for Villa etter 67 minutter, men nok en gang er avslutningen for dårlig.

Det skjer lite før Arsenal scorer etter 89 minutter! Det blir VAR som må avgjøre, for ballen er åpenbart innom hånda til Haavertz.

Og målet blir tilslutt annullert, til stor jubel fra hjemmepublikum på Villa Park i Birmingham, en by der det sjelden er noe å juble for utenfor fotballtribunen.

Arsenal viser tydelige tegn til slitasje, og jeg fastholder min spådom om at kampen om seriemesterskapet vil stå mellom Liverpool og Manchester City. For selv om både Aston Villa og Arsenal har imponert, så nekter jeg å tro at de holder nivået gjennom en hel sesong.

Etter kampen er konklusjonen til Ødegaard som min, da han sier i et intervju at de tapte kampen ved å være for dårlig foran målet (In front of goal).

Dog må man la seg imponere av Aston Villa, som nå i løpet av noen få dager har slått både Man City og Arsenal. Kanskje de er en reell konkurrent om tittelen? Jeg tror ikke det.

Vel, jeg tipper Villa-supportere er meget fornøyde hvis klubben sikrer seg plass i neste års Champions League, noe som ser meget sannsynlig ut.

Men som alle vet: Kun spådommer om jordens undergang på grunn av klima regnes som sikker vitenskap, så jeg kan selvsagt ta feil. Svaret får vi i mai.

Det gjenstår 22-23 kamper, så det er lenge igjen. Tabellen ser nå slik ut.