Liverpool-Manchester United er en av de største fotballkampene i verden. I fjor vant Liverpool 7-0. Slik skulle det ikke bli i dag.

Første omgang blir stort sett totalt dominert av Liverpool, men en merkelig mangel på presisjon i de avgjørende øyeblikkene fører til at man sitter skuffet tilbake etter 45 minutter.

Man Utd leverer nesten ingenting, men får en enkel jobb i forsvarsspillet på grunn av Liverpools manglende presisjon. Selv sesongen kanskje beste Liverpool-spiller Szoboszlai svikter, og kommentatoren på VGLive sier det så nydelig at jeg siterer:

Szoboszlai har flere Z’er i navnet sitt enn presise pasninger så langt.

Noen halvsjanser blir det. Van Dijk får heade fra seks meter etter corner, men det er sjelden en god idé å sikte på keeperen. Onana får sprelle litt og late som han leverer en praktredning, men det var enkelt for keeperen til United.

United var ikke gode. Høyrevingen Antony vil og vil, men får det ikke til. På venstre side: Garnacho fremsto som en guttunge, han er en spiller jeg vanligvis har stor sansen for. Det samme gjelder kapteinen McTominay, som var helt usynlig. Da gjør du en elendig jobb som midtbanespiller og kaptein.

Dansken Højlund er sterk, men var nesten ikke borte i ballen. Oppsummering av første omgang er dessverre at det var en litt kjedelig kamp som manglet mål, sjanser, drama og kvaliteter. Det eneste positive er kanskje at Liverpool ikke har sluppet inn det første målet, slik de har hatt for vane denne sesongen.

Men det skulle bare mangle. United har nå scoret ett mål på sine åtte siste kamper på Anfield.

Etter 54 minutter ser det ut til at Garnacho er helt igjennom og alene med keeper. Men Alexander-Arnold er bare så mye raskere, og forhindrer avslutningen. Meget bra forsvarsspill, og Garnacho har så langt hatt en dårlig dag på jobben.

Liverpool skrur opp tempoet litt. Alexander-Arnold får til et godt skudd etter ca. 65 minutter, men ballen går litt utenfor mål.

Rett etterpå får Højlund en gigantisk sjanse etter flott United-angrep. Men Liverpools eminente keeper Allison, som faktisk har scoret flere mål enn Højlund i Premier League, forhindrer både skuddet og returen.

Kampen åpner seg voldsomt, og begge lag kommer i angrep. Salah får til et brukbart skudd, men keeper Onana redder enkelt.

Så kommer Rashford inn, som aldri har scoret på Anfield og i tillegg har vært elendig stort sett hele sesongen.

Liverpool skaper flere sjanser, først med Diaz etter 75 minutter. Men skuddet fra kort hold ender med corner. Etter corneren glemmer Konate at han ikke er en Zidane eller en Maradona, og presterer en vidunderlig dragning på rundt syv meter. Midtstopperen finter ut alle United-spillerne, og får til et bra skudd. Men fortsatt ikke noe mål.

Rett etterpå får United en god mulighet, men Antonys manglende evner fører til at det renner ut i sanden.

Liverpool mener de skal ha straffe, og ballen treffer tydelig hånda til Luke Shaw. Men VAR-rommet lar det ligge, jeg vet ikke hvorfor, for det ser ut til at ballen treffer hånda før kroppen. Men vi fikk ikke se situasjonen mange nok ganger. Deretter får Salah til et godt raid, og spiller Gomez fri. Men Gomez har spilt 228 kamper uten å score ett eneste mål. Det ble ikke forandret i dag.

Kampen nærmer seg slutten, og Liverpool MÅ vinne for å beholde ledelsen i ligaen. Da er det kjipt at selv Alexander-Arnold ikke klarer å prestere et skikkelig innlegg.

Gakpo får en god sjanse på et innlegg fra frispark, men som vanlig er hodespillet rett og slett latterlig dårlig.

Dalot får rødt kort etter 90+ minutter, etter en dobbel protest mot et innkast som tildeles Liverpool, noe som var en åpenbar feil av dommer/linjedommer. To ufortjente gule kort, og Balot må gå ut.

Men det hjelper ikke. Dermed ender kampen som en skuffelse.

Uniteds forsvar fortjener skryt, mens angrepsspillet var nokså labert. Dog hadde de noen sjanser til å reise hjem med tre ufortjente poeng. Men når man treffer mål en eneste gang i løpet av en kamp, så blir det som regel få scoringer.

Liverpool hadde 34 avslutninger, og traff målet 8 av gangene. Tilsvarende tall for United er 6 og 1.

Liverpool manglet presisjon, og har spillere som Gakpo, som ikke hører hjemme på dette nivået. Endo var dog bra i dag, og spilte sin kanskje beste kamp for Liverpool. Alexander-Arnold var god i forsvar, men sviktet offensivt. Nunez var bare rot og tull som vanlig.

Men tross alt: Situasjoner er nokså lys for de røde. Ødegaard feiret sin fødselsdag med en god kamp mot Brighton, som Arsenal vant 2-0. I går rota City bort to poeng mot Crystal Palace. Dette betyr at Liverpool fortsatt er fire poeng foran hovedmotstanderen.

Jeg har jo skrevet at Arsenal og Aston Villa ikke holder sesongen ut. Men dette må jeg revurdere. Akkurat nå er jeg litt i ferd med å miste trua på Liverpool, og både Arsenal og Aston Villa imponerer.

Tabellen ser slik ut etter 17 kamper, det gjenstår 21.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.