Både Manchester City og Arsenal vant sine kamper i går. Det virker mer og mer klart at Liverpools eneste mulighet til å vinne serien er å vinne alle sine gjenstående kamper.

Det samme skjedde i midtuken, da alle tre topplagene vant sine kamper.

Da er det ikke spesielt hyggelig å reise til Old Trafford. Selv om Manchester United ligger langt nede på tabellen, så lever disse hatoppgjørene sitt eget liv, og det er ikke så lenge siden Liverpool røk ut av FA-cupen i et svært dramatisk oppgjør på den samme arenaen.

Så optimisme er ikke det som plager meg før kampstart. Det er på mange måter ingenting å vinne, kun enormt mye å tape. Personlig tror jeg før kampstart at alt annet enn seier i dag fratar Liverpool muligheten til å beære Klopp med en flott avslutning på sin periode som manager.

Men laget ser sterkt ut, og selv om jeg tidligere i år har kritisert Mac Allister så har han vært virkelig strålende de siste kampene, og hans mål mot Brighton i midtuken er blant årets vakreste. Diaz har restartet sin fulle turbo, og Szoboszlai ser ut til å være på bedringens vei.

Salah og Núñez har levert i hele år, selv om sistnevnte har verdensrekord i antall skudd på stanga, så har han allikevel en imponerende mengde målpoeng.

Unggutten Quansah i forsvaret er god som forsvarer, men han er alt for dårlig offensivt. Sist kamp hadde han ballen alt for mye, og da skjedde det stort sett ingenting. La heller van Dijk starte angrepene bakfra. Eller Robertson, som starter på venstresiden bak. Han og Diaz kan skape kaos på venstresiden.

So: Here we go.

Etter ett eneste minutt roter Liverpool det til, og Garnacho scorer! Heldigvis annullert for offside, men man forstår at dette blir tøft.

Så er det Liverpools tur, etter litt over to minutter. Men Onana leverer en god redning på avslutningen til Szoboszlai. Det lukter festfotball med litt for mye spenning for sarte sjeler.

– Det er to heltente lag! sier en entusiastisk kommentator på Viaplay.

United tar litt over, og fremstår som det beste laget de ti første minuttene. Det er som de har et eget Liverpool-gen som kun fungerer mot hovedfienden.

Liverpool kommer tilbake, og har 77 prosent ballbesittelse de neste fem minuttene. En kontring gir Liverpool en god mulighet, dessverre forkastes muligheten av en dårlig pasning av Núñez. Szoboszlai får til et brukbart skudd, men ballen går  ca. 20 cm over målet.

Etter 17 minutter får Szoboszlai nok en stor sjanse etter god Liverpool-fotball, men bommer igjen på målet fra rundt 8-9 meter.

Så for Liverpool corner, og etter 22 minutter kommer målet. Núñez stusser ballen og treffer Diaz på bakerste stolpe, og Diaz gjør ingen feil. Champagnen settes i det minste til kjøling!

Ut fra målsjanser er det helt fortjent at Liverpool tar ledelsen, men det er absolutt ingen grunn til å føle seg trygg. Etter 27 minutter er United nær scoring, men Casimiro burde kanskje ha forsøkt å score selv, i stedet for å nikke ballen inn foran mål.

Noen minutter senere får Liverpool en god mulighet etter en kontring, men Onana redder skuddet fra Salah. Etter den påfølgene corneren må Onana nok en gang strekke armene etter et skudd fra Salah. Den neste corneren ender med et brukbart skudd fra Núñez, som går litt over mål.

Liverpool er i ferd med å ta full kontroll over kampen, og klasseforskjellen mellom de to lagene er åpenbare. Rett etterpå får Salah nok en mulighet som ender med en svak avslutning. Klopp river seg i håret, her bør Salah levere bedre!

Etter nok en sjanse til Liverpool er sidekommentator Semb klar i talen:

– Det er ett lag på banen her nå.

Det er angrep etter angrep mot målet til United, som selv ikke har klart å levere en eneste avslutning på mål. Problemet når dommeren blåser av første omgang er at Liverpool faktisk kun leder med ett fattig mål.

Andre omgang

Det tar bare litt over to minutter før Liverpool får sin første sjanse i andre omgang. Núñez kommer igjennom, men avslutningen er for svak, et ikke ukjent fenomen for denne karen.

Men så skjer det utenkelige. Quansah gjør en fatal feil i bakerste rekke, og Bruno Fernandes avslutter på første touch fra nesten 40 meter. Kelleher står på 16-meteren og aner fred og ingen fare, men plutselig ligger ballen i målet bak ham. En gedigen tabbe av Quansah utnyttes fabelaktig av Fernandes.

Helt utilgivelig, totalt ufortjent. Dette var Uniteds første skudd på mål mot Liverpools 17. Men  grove tabber er en del av spillet, og United våkner og finner ny tro på seg selv. De får flere sjanser, Old Trafford eksploderer og Liverpool virker rystet.

Så får Liverpool til en god kontring, men Núñez bommer på åpent mål. Uansett ser det ut til at Liverpool har jobbet seg inn i kampen, som forflytter seg over til Uniteds banehalvdel.

–Nå lever det her, nå lever det! sier Viaplays kommentator.

«Hawaii-fotball», sier Semb. Han har helt rett.

Fernandes får en stor sjanse for United etter en time, og bommer på ballen. Liverpool går rett i angrep. Det bølger frem og tilbake, midtbanespillet er nok en gang avskaffet. Casimiro virker helt utslitt, Rashford sutrer og United ser ut til å nærme seg sitt fysiske bristepunkt.

Her har Liverpool et håp, men også Szoboszlai og Bradley har gitt sitt, og byttes ut.

Så scorer 18-åringen Mainoo for United. To skudd, to mål. Det er så brutalt, men scoringen er virkelig vakker. Liverpool kan bare skylde på seg selv. Slik vinner man ikke Premier League.

– Det gjør vondt for stakkars, stakkars Quansah. Sylfrekt oppfattet av Bruno Fernandes. Man snakker om øyeblikkene i en tittelkamp. I 2014 glapp det for Steven Gerrard. Er dette et nytt øyeblikk? undret Viaplays kommentator.

We don’t let this slip, we go again!, sa Gerrard i 2014. Så var det akkurat han som gjorde tabben som tok gullet fra Liverpool. He slipped.

Med 23 minutter igjen av kampen ser det ubeskrivelig mørkt ut, men Mainoo fortjener hyllest. Det gjør også 19 år gamle Kambwala, som leverer en heroisk innsats som venstre back for United.

Etter 78 minutter skyter Diaz. Onana redder, og Salah misser en gedigen mulighet på returen. Dette er rett og slett for dårlig.

Gomez fungerer som høyreving i stedet for å være forsvarsspiller, alt handler om å score mål nå for Liverpool.

Så får Liverpool straffe etter 81 minutter! Wan-Bissaka takler Elliot, og dommeren er ikke i tvil. Hele tribunen på Old Trafford biter negler. Så mye står på spill for begge lag.

Men Salah scorer sikkert, og håpet lever! Nå trenger Liverpool bare ett mål til.

Liverpool fortsetter å presse, men United forsvarer seg godt. Det legges til syv minutter.

Tre minutter på overtid får Diaz en meget god mulighet, men bommer totalt på mål fra omtrent seks meter. Dette er virkelig ikke Liverpools dag, men de kan kun skylde på seg selv.

Antony får en mulighet for United med ett minutt av overtiden igjen. Så er det Diaz som stormer fremover. Det ender med et frispark fra hjørnet av 16-meteren, Liverpools siste sjanse.

Elliot får til en avslutning, men det hele renner ut i sanden. Ufattelig svakt av Liverpool. Nok en gang dominerer de kamper uten å ta med seg alle poengene.

Etter min mening er Liverpool nå kraftige underdogs når det gjelder seieren i Premier League. Både Arsenal og Manchester City fremstår mer solide.

Neste år skal jeg gjøre et ærlig forsøk på å støtte norske skiløpere eller noen andre som alltid tar gull. Fotball er for smertefullt.

Slik ser tabellen ut når det gjenstår syv kamper.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.