Årets første trofé skulle deles ut etter dagens finale i Ligacupen på Wembley. Å vinne pokalen betød mye for begge klubbenes manager.

Pochettini har ennå ikke vunnet noe i engelsk fotball, hverken i Tottenham eller Chelsea. Klopp har vunnet flere titler, men siden dette er hans siste år på Anfield ønsker han selvsagt å avslutte med stil. I dag fikk han sin første mulighet, for en klubb som fortsatt er med i totalt fire konkurranser.

Liverpool er sterkt rammet av skader, og manglet flere viktige spillere. Men erstatterne har imponert, sist med 4-1 seier mot Luton. Chelsea stilte med det samme laget som spilte uavgjort mot Manchester City forrige lørdag, en kamp mange mener Chelsea fortjente å vinne.

Men finaler lever sitt eget liv. 90.000 tilskuere skapte en fantastisk ramme, og så var kampen i gang.

Etter et par åpningsminutter med rot fra begge lag ser det ut til at Liverpool er i ferd med å ta over, med aggressivt høyt press, hyppig gjenvinning og flere nesten-sjanser på gode innlegg. Chelsea er nesten ikke borti ballen de ti første minuttene, men Liverpool er litt for upresise i pasningsspillet.

Chelsea hever seg litt, og får til en corner og et frispark i farlig posisjon. Men det blir ingenting av det.

Rett etter får Liverpool flere gode muligheter som ikke utnyttes. Kampen er i ferd med å våkne skikkelig.

Etter 20 minutter får Chelsea den første gigantiske sjansen i kampen, men en fabelaktig redning av Kelleher og deretter en desperat blokkering av returen av Konate sørger for at stillingen fortsatt er 0-0.

Dommeren Kavanaugh lar tøft spill passere uten videre seremoni, stort sett greit nok, med unntak av en stygg stempling av Gravenberch etter rundt 22 minutter. Der burde dommeren hentet et kort i lomma, på grensa til rødt kort etter min mening.

Jürgen Klopp krangler som vanlig med fjerdedommeren. Gravenberch må ut med skade før en halv omgang er passert. Gomez kommer inn på høyre back-posisjon, Det unge stjerneskuddet Bradley er plutselig høyre angriper og Elliot tar plass på høyresiden av midtbanen. På Liverpool-benken sitter det kun en haug av dyktige smågutter.

Chelsea er i ferd med å ta over nå, og er det beste laget fra ca. 20 minutter.

Så scorer Chelsea etter 32 minutter. Det ser ut som en åpenbar offside, og blir også dømt for dette. Men det er close, og VAR må involveres. De konkluderer til slutt at det var en offside, men det er snakk om noen centimeter. Liverpool er i ferd med å miste kontrollen.

Gakpo er nesten ikke borti ballen. Diaz og Endo fungerer greit. Backene bidrar for lite i angrepsspillet, og forsvarsspillet er i ferd med å svikte. Det ser ikke spesielt lyst ut for de røde ti minutter før pause. Liverpool-fans kan trøste seg med at laget som regel best i andre omgang.

Etter 37 minutter skaper Chelsea enda en god mulighet, men Robertson avverger. «Chelsea er best på Wembley,» sier kommentatoren til Viaplay, og han har helt rett.

Så får Liverpool sjansen. Etter rundt 40 minutter angriper de flott på høyresiden, og Robertson leverer et flott innlegg. Men Gakpo er en ubrukelig hodespiller, og plasserer ballen i feil hjørne. Stang ut. Vel, kanskje innlegget var noen centimeter for høyt, men personlig mener jeg dette bør ende med scoring.

Liverpool hever seg litt før pause, uten at det er så voldsomt mye å skryte av. Men kampen er åpen og spennende. En scoring vil trolig få kampen til å eksplodere.

Etter 44 minutter sørger en energisk Diaz for nok en stor mulighet for Liverpool, men Bradleys forsøk fra rundt 6-7 meter blokkeres. Diaz er uten tvil lyspunktet for de røde i første omgang.

Men det ender med 0-0 til pause, uten at det på noen som helst måte har vært en kjedelig kamp, selv om kvaliteten ikke er noe særlig. Ikke uvanlig når det gjelder finaler.

Andre omgang

Liverpool går rett i angrep etter pausen, nok en gang ledet an av Diaz. Men ingen scoring etter en svak avslutning av Endo. Etter 51 minutter skaper en grov feilpasning av Bradley en god kontring for Chelsea, men en merkelig avslutning med hælspark av Fernandez imponerer ingen.

Første omgang var i stor grad en midtbanekrig. Andre omgang starter med bølger av angrep, midtbanen forsvinner. Dårlig fotball, men svært underholdende! Palmer hever seg voldsomt på høyresiden til Chelsea, og er ved siden av Diaz den som markerer seg mest.

Så scorer van Dijk! Som vanlig på hodet. Jeg sier bare: se og lær. Vis dette til ungene, hvis de spiller fotball da. Liverpools kaptein er overlegen i duellen og headingen perfekt plassert i riktig hjørne. Keeper Petrovic er sjanseløs. Innlegget fra Robertson fortjener også ros.

Så kommer VAR på banen. Det dømmes offside på Endo, men avgjørelsen er vanskelig å forstå. Kommentator på Viaplay mener situasjonen er «litt merkelig». Nok en gang skaper VAR problemer for Liverpool. Hvordan Endo var involvert i scoring er vanskelig å forstå. Han blokkerer en Chelsea-spiller som løper inn i ham, men dette skjer flere meter unna målscorer.

Chelsea-supportere ser helt sikkert annerledes på situasjonen.

Hett mellom Chelsas Ben Chilwell (til v.) og Liverpools Conor Bradley i ligacupfinalen på Wembley. Foto: Dave Shopland, AP / NTB

De blå får en kjempesjanse etter 68 minutter. En helt utrolig elendig avslutning av en klønete Disasi redder Liverpool.

Bradley har ikke prestert i dag og byttes ut etter 72 minutter. Han erstattes av Bobby Clark, en annen av disse unge talentene. Han har nettopp fylt 19 år, og involverer seg umiddelbart.

Etter 75 minutter får Gallagher en gedigen mulighet etter en flott pasning fra Cole Palmer. Men han treffer stolpen, det er centimetere unna mål for Chelsea.

Gomez får en sjanse etter 79 minutter. Vel, «sjanse» er nok en overdrivelse, Gomez er fortsatt uten scoring etter over 230 kamper.

Etter 85 minutter fortsetter Palmer med gode prestasjoner. En flott pasning, så er Gallagher alene med keeper. Men Kelleher leverer i målet til Liverpool.

Liverpool lever farlig, og rett etterpå får Gallagher en skuddmulighet, men ballen havner en meter over tverrliggeren. Klopp hiver innpå enda flere juniorspillere, James McConnell (19) og Jayden Danns, som fylte 18 år 16. januar. Jürgen Klopp gir ungguttene tillit! Han har heller ikke noe særlig valg.

Det legges til seks minutter i andre omgang, akkurat som før pause. Chelsea presser på. De får flere muligheter i overtiden, men Kelleher står i veien flere ganger. Hvordan Diaz fortsatt orker å gå på en massiv kontring er uforståelig, han virker ustoppelig.

Gomez har vært helt elendig, han burde snart finne seg en ny klubb.

Det ender med ekstraomganger, og det må innrømmes at Liverpool har vært heldige. Chelsea var totalt sett klart best i ordinær spilletid. Liverpool trenger et mirakel i de neste 30 minuttene.

Ekstraomganger

Liverpool starter best. Unggutten Danns får til en god heading tre minutter ut i første ekstraomgang, men en god redning forhindrer scoring. Diaz virker fortsatt å ha krefter igjen, det er nesten utrolig.

Så får Elliot en god mulighet etter rundt 8 minutter, men for andre gangen i kampen er volley noe han ikke får til. Nok en gang var Diaz involvert med sitt flotte innlegg.

Rett etterpå er Diaz på gang igjen, han må ha kjernekraft i kroppen! Innlegget skaper en nesten-mulighet for Danns, men forsvaret til Chelsea avklarer.

Så tar Chelsea over og skaffer seg et par hjørnespark. Men det fortsetter å bølge frem og tilbake uten scoringer.

Ingen scoringer i første ekstraomgang. Den korte pausen er nok etterlengtet for spillere som Endo, Diaz og Palmer. You’ll Never Walk Alone runger fra tribunen, og Fjørtoft i studio tror at ungguttene til Liverpool vil dra seieren i land.

Vel, jeg er ikke optimist. Men med kun ett kvarter igjen bør de store spillerne heve seg og ta ansvar. Van Dijk, Diaz og Kelleher har allerede levert, og Endo har vært god. Hvor er Mac Allister som alle skryter av uten stans, med meg som et lite unntak?

I andre ekstraomgang virker store deler av spillerne tomme for krefter. Selv Diaz har gått tom for uran.

Fem minutter før pause får Liverpool sjansen. Et flott innlegg lander på hodet til lille Elliot, men keeper redder. Nanns er ikke langt unna å nå returen, men Petrovic er våken og får kontroll.

Så kommer miraklet noen minutter før slutt!

Van Dijk viser at de eldste er best. Han vinner som vanlig duellen etter en corner, og jeg tilgir glatt at headingen plasseres i feil hjørne, han står tross alt midt imellom fire Chelsea-spillere.

Chelsea går rett i angrep, men også der er van Dijk på plass. Det legges til tre minutter, det blir lange minutter! Elliot ligger flat på gresset, Diaz klarer nesten ikke å gå.

Så blåser dommeren av, og Liverpool vinner. Van Dijk gråter, det er ville scener på Wembley. Alle ungguttene har fått et minne for livet, og ingen av dem dummet seg ut. Men kapteinen måtte reise seg, og avgjøre kampen.

Det er nok mange som vil si at seieren er ufortjent. Det er vanskelig å nekte for at Chelsea var best spillemessig. Men inkludert i fotball finner man evnen til å omsette god fotball og gode sjanser til scoringer. Det er akkurat her Chelsea har sviktet denne sesongen.

Kelleher i mål var nok en gang en redningsmann for Liverpool. Noen av dere husker kanskje at han avgjorde samme finale i 2022, mot nettopp Chelsea. Etter at alle utespillere hadde scoret på sine straffer, så var det keeperne som måtte ta straffe.

Kelleher scoret, Chelsea-keeperen bommet grovt på mål.

Jeg synes synd på Chelsea-tilhengere i dag. Det må være smertefullt. Men selv skal jeg avslutte helgen med en liten feiring på min lokale veganerkafé, før jeg avslutter dagen med å tilberede min forberedte ikke-veganske biff hjemme.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.