Den siste kvartfinalen i FA-cupen ble i dag spilt på Old Trafford. Man United fikk besøk av sin hovedmotstander Liverpool. Man forventet en jevn og spennende kamp.

Tidligere i dag ble Chelsea klare for semifinale, etter å ha slått Leicester 4-2 på Stamford Bridge. Chelsea måtte vente helt til overtiden for å avgjøre med to flotte scoringer (Chukwuemeka og Madueke), etter å ha skaffet seg en ledelse på to mål og misset et straffespark. Leicester kom tilbake, utlignet til 2-2, men så ble Callum Doyle korrekt utvist i det 73. minuttet, og da ble det tungt.

Lørdag tok Manchester City seg rutinemessig videre, da de slo Newcastle 2-0 på Etihad.

Men den mest dramatiske kvartfinalen var det Coventry som sto for, da de slo Wolverhampton på bortebane etter å ha sikret seg seieren med to scoringer langt ute i overtiden. Coventry utlignet til 2-2 i det 97. minutt, og så kom seiersmålet tre minutter senere. En stor triumf for laget som til vanlig spiller i Championship. Ellis Reco Simms ble den store helten med to sccoringer og én målgivende.

Så var det altså storoppgjør mellom Man Utd og Liverpool. Hjemmelaget kunne glede seg over at dansken Rasmus Højlund var tilbake. Han var i storform før han ble skadet, med syv mål på de siste sekst kampene i Premier League, og utgjør en trussel.

Men også Liverpool stilte med et tilnærmet topplag, og Mohamed Salah var tilbake fra start. Så her lå det an til action og drama.

Man U gikk rett i angrep, og fikk en god mulighet nesten med en gang, men Wan-Bissaka klarte ikke å få til en avslutning. Men United fortsatte med høyt press de første minuttene, og etter ca. 3 minutter og 40 sekunder må Liverpools keeper Kelleher levere en god redning for å stanse skuddet fra Rashford.

Ett minutt senere er det Liverpools tur, men skuddet til Szoboszlai blir keepermat for Onana.

Liverpool får endelig kontroll over ballen etter 6-7 minutter, og virker farlige. Salah får en sjanse etter 8 minutter, og en flott volley etter et glimrende innlegg stryker stolpen.

Så kommer Man U frem på venstresiden, og Garnacho avslutter fra kort hold etter flotte bevegelser. Kelleher redder, men McTominay setter returen i mål. 1-0 til hjemmelaget, som fortsetter å angripe. Ikke en glimrende prestasjon av Liverpools keeper.

I det 12. minutt får Garnacho nok en mulighet, men Robertson blokkerer skuddet. Litt senere får Liverpool til en brukbar kontring, men avslutningen til Robertson er alt for svak.

Det første kvarteret har United vært best, men siden Liverpool i hele år har klart å snu kamper i andre omgang, så bør nok hjemmelaget forsøke å score flere mål, og det virker som at spillerne forstår dette. Flott fotball, mest fra United, men det er lenge igjen!

Gomez får til et skudd, men dét er jo totalt ufarlig fra en spiller som aldri har scoret mål for Liverpool. Etter 22 minutter må selv en Liverpool-tilhenger innrømme at Man U leder fortjent.

Liverpool får igjen litt bedre kontroll over ballen, men Salah får ikke til noe som helst, og Liverpool klarer ikke å skape noen skikkelige sjanser den første halvtimen. Klopp virker misfornøyd og vifter med hendene-

Szoboszlai får til nok et skudd etter brukbart angrepsspill, men Onana har full kontroll. Diaz forsøker å bryte gjennom på venstresiden, men strålende forsvarsspill av Dalot ender med et hjørnespark som ikke ender med noe som helst.

Liverpool får ikke det vanlige høye presset, men det gjør United! Dette fører til en god sjanse etter ca. 35 minutter, men Kelleher står i veien for skuddet til McTominay. Der var United nærme 2-0, og de fortsetter å angripe.

Så er det Liverpool, det er en nydelig fotballkamp. Diaz får til et bra forsøk, men Onana redder. Unggutten Mainoo er svært god for United.

Så scorer Endo for Liverpool, etter at Liverpool endelig får til en ballgjenvinning høyt oppe på banen. Men VAR bryter inn, og det er noen centimeter offside. Første omgang nærmer seg slutten, og Liverpool ser endelig ut til å ha våknet.

Så kommer ungutten og midtstopperen Quansah på et langt løp, passerer flere ledd, og leverer en flott pasning til Núñez som videresendes til Mac Allister. Og argentineren scorer! Dermed er lagene like langt.

Nå kommer noen minutter med fullt kaos, og Liverpool presser United høyt. Så scorer Salah, nesten som vanlig mot nettopp Manchester United.

Núñez får ballen fra Diaz og avslutter. Onana varter opp med enhåndsredning. På returen er Salah våken, og ballen ender i nettet!

VAR blander seg inn igjen. Denne gangen får Liverpool dog beholde målet. Nå er det høy temperatur, både på tribunen og ute på banen! Liverpool beholder ledelsen til pause, og dette ser tøft ut for hjemmelaget.

Etter 40 minutter var United det beste laget, så faller de fullstendig sammen de siste fem minuttene.

Andre omgang

United går rett i angrep og får en corner. Rashford forsøker å bryte gjennom, men det var et dårlig forsøk. United vinner ballen raskt tilbake, men mister den like raskt, og Núñez er ikke langt unna en merkelig scoring nesten fra dødlinja, hvor Onana nesten skyver ballen i eget mål.

Man U gambler litt, og lar vingene ligge høyt selv når Liverpool har ballen. Dette åpner for store rom for Liverpool, men er nok et bevisst valg for at United skal skape sjanser. Alt lukter stor underholdning. Det bølger frem og tilbake, og kampen er helt åpen, både spennende og underholdende.

Fernandes bryter gjennom på venstresiden etter 52 minutter, og Højlund er svært nær å treffe ballen. Så får United ennå en mulighet, som ender med en kontring av Liverpool hvor Núñez bommer på mål. Begge lag angriper, midtbanespillet er nesten avskaffet. Kvaliteten er så som så, men herregud så morsomt å se på!

Szoboszlai forsøker nok et skudd, men Onana er våken og regnet høljer ned da Liverpool får en corner.

Etter 57 minutter takler Fernandes Szoboszlai på en heller tvilsom måte. Portugiseren som allerede har gult kort lever veldig farlig, men dommeren lar det passere med kun et frispark, som Mac Allister plasserer over mål.

Etter 62 minutter får Núñez til en god avslutning, men Onana viser styrke og forhindrer scoring. Liverpool fortsetter å angripe etter corneren, og i andre omgang har også det høye presset fungert bedre.

– Det er bare Liverpool for øyeblikket, Manchester United har nok med å forsvare seg, sier Viaplays kommentator etter 68 minutter.

United hever seg det siste kvarteret, men Liverpool forsvarer seg godt, og angriper mellom slagene. Endo gjør manns arbeid, og har etablert seg som fast inventar for årets Liverpool-lag.

Ten Haag forstår han må satse fremover, og endrer til tre forsvarsspillere etter rundt 85 minutter. Så scorer Antony! Den utskjelte spilleren har ikke fått til noe som helst siden han ankom, så scorer han årets viktigste mål! Nå kan alt skje, Klopp ser betenkt ut på sidelinjen.

Rett etterpå treffer Elliot stolpen! Onana er ikke i nærheten, noen centimeter avgjør, og Old Trafford koker. Rett etterpå er Antony på gang igjen, han har våknet fra de døde, virker det som. Nøytrale tilskuere må jo bare drømme om ekstraomganger i dette dramaet.

Fire minutter legges til, og Man U fortsetter å angripe. Selv Maguire angriper. Liverpool virker rystet, og klarer ikke å komme seg ut av forsvar. United-spillerne presser høyt og vinner ballen gang på gang.

Etter 3 minutter og 50 sekunder er Rashford alene gjennom, utrolig nok bommer han på mål! Dermed ender dette med ekstraomganger, hjertet stanset et øyeblikk det.

Ekstraomganger

United starter best, og litt før to minutter er passert får Antony en mulighet. Hva har skjedd med ham?

Så får Mac Allister en mulighet, men en brukbar heading er ikke god nok.

Liverpool ser litt slitne ut, men det er fortsatt folk som kan byttes inn.

Rashford roter bok nok en stor sjanse etter 13 minutter, men det var uansett offside. Orker rett og slett skrive om alt som skjer nå, det er for spennende.

Så scorer Elliot for Liverpool! Skuddet hans fra rundt 20 meter går via en United-spiller, og Onana er sjanseløs. United går rett i angrep, og Rashford får nok en brukbar sjanse, men bommer.

Liverpool går til sidebytte med ledelse, men kampen er absolutt ikke avgjort. Dette er akkurat hvorfor jeg elsker fotball, uansett hvor uviktig det i bunn og grunn er.

Etter 20 minutter får Maguire en meget god mulighet, men Kelleher redder. Liverpool går rett i angrep, men Núñez somler.

Så utligner United med Rashford! Dette tar jo aldri slutt.

– Denne matchen har alt! sier kommentator.

Hvordan spillere som Fernandes, Endo, McTominay og Mac Allistair har krefter igjen er nesten umulig å forstå. Mange spillere og begge lag fortjener hyllest for å gi oss denne fotballfesten.

Så får McTominay en stor sjanse etter 26 minutter, men ballen går rett utenfor.

Så avgjør 21 år gamle Amad Diallo kampen for United helt på slutten av andre ekstraomgang! Hans første mål for United. Flott kontring, en nydelig balansert pasning av Garnacho og en perfekt avslutning av unggutten Amad. Det smerter selvsagt, men man må jo bare hylle United i dag.

Manchester United kan glede seg til en semifinale i FA-cupen. Det var absolutt ikke ufortjent. En vanvittig innsats ga resultater. Trøsten for slike som meg får være at vi fikk oppleve en vanvittig kamp, som Lars Tjernås mener vil bli snakket om i 50 år.

Resten av kvelden skal jeg bare være litt sur, men dét går fort over. For tross alt fikk jeg oppleve en av de mest dramatiske fotballkampene på flere år.

Scott McTominay scoret kampens første mål etter ni minutter, og derfra og ut utviklet kampen seg til å bli ikonisk, skriver NTB. Det er for en sjelden gang grunn til å være enig med dem.

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.