Manchester United har hatt en dårlig start på sesongen, og Manchester City jakter ennå på ledelsen i Premier League. Men i dag var City overlegne.

Lokaloppgjør lever sitt eget liv, så håpet om at United skulle ta poeng fra City var absolutt til stede før kampstart. Men slik gikk det dessverre ikke.

United startet friskt. De går rett i angrep, og McTominey får til avslutning etter omlag to minutter. Men avslutningen ble for tam.

Etter syv minutter ser det ut til at Haaland skal score, men magisk arbeid av Uniteds nokså ustabile keeper Onana forhindrer mål.

City får kontrollen over ballen etter hvert. Men United utgjør en trussel i kontringer, særlig etter at McTominey vinner ballen.

Rasmus Højlund står bak et godt løp, og Rashford stormer frem helt alene på en vidåpen motsatt side. Højlund klarer ikke å levere den åpenbare pasningen, og velger en latterlig støttepasning som tar lufta ut av en stor mulighet.

Etter et kvarter kunne en litt mer presis Foden sørget for at Haaland kom alene med keeper, men pasningen er litt for lang og Onana har full kontroll.

Så dummer dansken Højlund seg ut, og etter VAR-vurdering får City straffe på grunn av en klønete holdning av en person som helst bør sørge for mål i den andre siden av banen.

Haaland tar straffen, og plasserer den sikkert i motsatt hjørne i forhold til Onana. Dermed har Haaland også scoret sitt første mål på Old Trafford.

Etter en halvtime får Højlund en god mulighet, men virker å både miste kontrollen over ballen samtidig som balansen svikter. Uansett, United er absolutt ikke ufarlige.

På overtid av første omgang får McTominay til et meget godt skudd, men glimrende keeperspill av Ederson forhindrer scoring. United har ikke resignert, og fortsetter å angripe.

Rett etterpå er det Haaland som får en gigantsjanse, men Onana vil vise at han er på høyde med Ederson. Haaland burde ha scoret her ved å enkelt plassere ballen utagbart i det riktige hjørnet.

Andre omgang starter med morsom og offensiv fotball, og begge lag skaper brukbare muligheter i løpet av noen få minutter. Så dukker Haaland opp etter 49 minutter. Et perfekt innlegg fra Bernardo Silva blir plassert kontant i mål av hodet til Haaland, som dermed er oppe i 11 scoringer etter ti kamper i årets Premier League.

City imponerer, og nå ser det tungt ut for United. Det spekuleres allerede om den Haag er ferdig som manager for United, som har tapt fem av de ti første seriekampene.

Så skjer det ikke så mye før Rashford får en god mulighet etter 68 minutter. Men han treffer ikke målet. Ikke elendig, men mot City må man utnytte slike muligheter hvis man skal få poeng.

To minutter senere er Haaland alene med keeper, men treffer Onana i stedet for nettet. Ikke Haaland-nivå på den avslutningen.

Etter 79 minutter går City opp til 3-0, etter et langvarig angrep som ender med et skudd som Haaland får rett i beina. Haaland velger å donere målet til Foden, som ikke kan bomme på åpent mål fra en meter eller to.

To mål og en målgivende av Haaland, altså. En god dag på jobben.

Rett etterpå forsøker Foden seg på et brassespark, og er ikke veldig langt unnå nok en scoring. Motvillig må jeg innrømme at det fremstår knallhardt å slå City i Premier League denne sesongen.

Det ender med tremålsseier for City, og Haaland var involvert i alle målene.

Tidligere om dagen slo Liverpool Nottingham Forest 3-0 på Anfield. Selv om jeg personlig mener at Nottingham har prestert bedre enn de poengene som tabellen vises, så var de totalt sjanseløse mot et Liverpool-lag som er i ferd med å finne en rolle som Citys sterkeste utfordrer.

Tottenham har imponert i starten av sesongen, og topper tabellen, fulgt av Arsenal. Men jeg tror ingen av disse lagene har bredde nok til å holde en hel sesong.

Tabellen ser nå slik ut:

Skjermdump VG Live

United ligger på 8. plass.

Jeg er selvsagt inhabil når det gjelder Liverpool, men vi har jo Barley i kommentarfeltet som kan korrigere meg.

Forest ble dermed tatt igjen av Everton, som vant sin kamp. Heldigvis er det fortsatt fem poeng ned til nedrykksstriden.

En ting som irriterte meg grenseløst var kampprogrammet. Det var i dag ikke mulig å se tre kamper på rad uten å ende opp med opptak eller forsinket tid. Den første kampen startet 14.00, den andre startet 15.00 og den tredje 16.30. Hva er dette for noe tull?

Derfor kommer denne rapporten litt sent. Så får jeg trøste meg med at Formel 1 sendes live om et par timer.